Hovland falt på resultatlisten etter svak sisterunde

Even Lübeck

Oppdatert 19/06/2023 klokken 08:35 GMT+2

Etter den fjerde og siste runden i US Open endte Viktor Hovland på 19. plass i turneringen. Amerikaneren Wyndham Clark vant for andre gang på under to måneder.

Viktor Hovland

Nordmannen gikk to slag over par på sisterunden med fem bogeyer og tre birdier. Han fikk en blytung start med bogey allerede på det første hullet, og klarte aldri å få runden tilbake på rett spor etter det.
Det ble en ny bogey på hull 5, før han slo umiddelbart tilbake med birdie på hullet etter. Deretter var han under par for runden med en birdie på hull 9, men bogeyer på hull 11, 13 og 16, samt en birdie på 15, gjorde at han gikk søndagens runde to slag over par.
Til sammen endte han turneringen på par, som holdt til 19. plass i turneringen. Han var nummer 12 før den avsluttende søndagen, men klarte ikke å klatre på listene og ende topp 10 i nok en Major-turnering. To slag over par på sisterunden gjorde at han falt sju plasser.

Netflix-stjerne om Hovland: – Bare et tidsspørsmål før han vinner

Følelsesladd triumf

Amerikaneren Wyndham Clark trakk det lengste strået og vant. Amerikaneren endte totalt 10 slag under par og ble 38 millioner kroner rikere etter seieren.
– Det har ikke helt sunket inn ennå. Å gå opp det 18. hullet var ganske spesielt, og så avslutte... Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er bare overlykkelig og samtidig ydmyk over å være her, sa en følelsesladd Clark etter triumfen. Moren hans døde av kreft for ti år siden, og da tenkte Clark på å pakke vekk golfbagen og slutte.
Det valgte han ikke å gjøre, og nå har han virkelig fått betalt for at det harde arbeidet han har lagt ned.
– Alt jeg ønsker er at mamma kunne vært her. At jeg bare kunne klemme henne og feire sammen. Men jeg vet at hun er stolt av meg, sier han.

Ble sint på caddien – slik forklarer Hovland det spektakulære slaget

Stjernespekket i toppen

Seieren er Clarks første i en større turnering og hans andre på PGA-touren, der begge har kommet de siste sju ukene. Han vant Wells Fargo Championship i starten av mai og nå US Open.
Rory McIlroy ble nummer to, ni slag under par, mens verdensener Scottie Scheffler endte på 3. plass, sju slag under par.
Rickie Fowler ledet lenge turneringen, men en grusom sisterunde på fem slag over par gjorde at han endte på 5. plass.