Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdenseneren til Discovery: – Viktor pusher meg til å trene

Carsten Skjelbreid

Oppdatert 23/08/2023 klokken 18:56 GMT+2

Verdensener Scottie Scheffler og Viktor Hovland har hatt mange tøffe dueller de siste årene. Nå venter den avgjørende kampen i glovarme Atlanta.

Se hva verdenseneren har å si om konkurransen med Hovland

  • Siste del av FedEx-sluttspillet går av stabelen på torsdag – Viktor Hovland og Scottie Scheffler slår ut kl. 20:00. Alt ser du ekslusivt på discovery+, Eurosport.no og Eurosport Norge.
EAST LAKE (DISCOVERY):
Når Scottie Scheffler og Viktor Hovland slår ut i samme gruppe klokka 20 norsk tid torsdag har amerikaneren to slags ledelse på sin norske konkurrent.
– Jeg er mest stolt av hvor stabil jeg har vært i år, svarte 27-åringen fra Texas da han ble spurt om hva han var mest fornøyd med denne sesongen.
Når fire runder gjenstår av PGA-sesongen brygger det opp til en duell mellom to spillere som kjenner hverandre godt. Hovland og Scheffler kjempet mot hverandre allerede som collegespillere.
De kom inn på PGA-touren samtidig i 2020/22021-sesongen, der Scottie ble kåret til «årets nykommer» (Rookie of the year) foran Viktor.
Scheffler vant duellen mellom de to under Arnold Palmer Invitatianal i 2022. Viktor vant foran Scottie i Hero Challenge i 2021. I Players Championship i mars vant amerikaneren foran nordmannen.
Hvordan føler du at konkurransen mellom dere har gjort deg til en bedre spiller ?
– Viktor er en som jeg har konkurrert mot veldig lenge. Da jeg ble profesjonell , så var det jo Colin (Morikiawa), Viktor og Matt (Wolf) som mediene så på som de tre nye Jordan (Spieth), JT (Justin Thomas) og Jon Rahm. Og dette så jeg på en måte fra utsiden av den gruppen, sier Scottie til Discovery.
– Viktor har alltid vært veldig god til å treffe ballen, og jeg husker at jeg ofte fikk juling av han da vi spilte mot hverandre på college.
Veien til toppen har naturlig nok ikke kommet gratis for verken Scheffler eller Hovland. Og amerikaneren har lagt merke til hvor dedikert hans norske rival er for å bli en bedre golfspiller.
– Jeg husker jo da vi kom inn i denne turneringen første året vi konkurrerte og begge kjempet om å bli «årets nykommer». Viktor er jo en person som jobber knallhardt. Han er ikke en sånn person som kun har masse talent. Han trener veldig hardt for dette. Når jeg stikker i gymmen, er som regel Viktor der allerede. Når jeg drar ut for å trene, ser jeg som regel Viktor der allerede.
Og treningsiveren til nordmannen imponerer Scottie Scheffler.
– Viktor er ikke en person som bare møter opp og gjør det han MÅ gjøre. Han er en person som legger det nødvendige arbeidet. Og når du ser noen som han, som bruker så mye tid og krefter på dette, så pusher han meg til å trene mer, sier Scottie til Discovery.
Duellen mellom Scottie Scheffler og Viktor Hovland ser du på Eurosport Norge og Discovery Plus fra torsdag klokka 19.
Sett denne?
picture

Golfstjernen roser Hovland: – Han tok helt av

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame