Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland skrev norsk idrettshistorie – vant PGA-sluttspillet: – Sjokkerende nivå

Oppdatert 28/08/2023 klokken 02:50 GMT+2

Søndag kveld norsk tid var det duket for en kveld for historiebøkene i Atlanta.

Her sikrer Hovland karrierens største seier

ATLANTA/OSLO (Discovery):
– Jeg skal bare spille som at jeg er likt med de andre gutta. Jeg skal ikke gi fra meg noen slag. Skal de ta meg igjen, så må de gå virkelig, virkelig lavt.
Det sa Viktor Hovland til Discovery etter tredjerunden i Tour Championship - og før sisterunden i PGA-sluttspillet søndag kveld norsk tid.
Og Hovland levde virkelig opp til sine ord på sisterunden i sesongfinalen i Atlana. Den norske golfstjernen hadde en ledelse på hele seks slag før den avsluttende runden på East Lake søndag, og ingen maktet å ta han igjen på sisterunden.
25-åringen fra Ekeberg er dermed vinneren av årets PGA-sluttspill, etter å ha gått sisterunden på totalt sju slag under par med sju birdies. Han stikker av med en premiepott på totalt 190 millioner norske kroner og kan med triumfen kalle sesongens beste spiller på PGA-touren. Totalt endte Hovland på utrolige -27 totalt i sesongfinalen på East Lake.
– Det er ganske utrolig dette her. Det har vært to vanvittige uker og en syk sesong. Du tenker at seks slag burde være seier, men du vet at Xander (Schauffele) er god. Det er ingen som kommer til å gi deg seieren. Dette smaker utrolig godt nå, sier Hovland til Discovery etter at seieren var sikret og fortsetter:
– Dette er jo litt sykt, jeg har bare lyst til å bli ferdig med intervjuene så jeg kan sette meg ned med gutta å prate piss. Dette er det du jobber for, og da er det deilig å få resultater. Jeg elsker golf, så jeg nyter også prosessen, sier Hovland videre.
Discoverys golfkommentatorer, Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud, er mildt sagt imponerte over prestasjonen til den norske 25-åringen.
– Den runden han leverer med det enorme presset og måten han står imot på. Det er altså så stort. Han er helt vill, det er ikke til å tro. Det å vinne sammenlagt og ta hele FedEx-cupen totalt er et nytt nivå, sier Bjørnstad.
– Det er norsk idrettshistorie som skrives her. Noe av det råeste som har skjedd noen gang i individuell sport. Han skal være så stolt Hovland, fortsetter kommentatorkollega Haugsrud.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

SE: Publikum tar av når Hovland løfter pokalen

Runden utsatt tidlig – spøkte for gjennomførelse

– Ingenting er over. Vi skal ikke ta noe for gitt før siste ballen er nede i hullet, sa Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad minutter før Hovlands utslag på sisterunden første hull.
Flere av spillerne bak Hovland på ledertavla startet med å senke birdie-putten på rundens første hull. Nordmannen ville ikke være noe dårligere.
Etter et strålende innspill på andreslaget, la han seg opp fire meter fra koppen og senket putten på elegant vis.
Se birdie-putten! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med pangstart: – Tullebukken!

Deretter skulle været nok en gang by på problemer på East Lake. Etter Hovlands innspill på par 3-hullet det 2., kunne man tydelig høre «hornet» og runden ble utsatt grunnet dårlige værforhold 19.47 norsk tid.
På et tidspunkt spøkte det faktisk for om runden i det hele tatt kunne fullføres søndag, men etter to timer med venting kunne spillerne gjennoppta runden sine.
– Det begynner å spøke allerede nå. Vi hører at det buldrer over oss (red.anm. torden). Og ifølge værmedlingen skal det ikke bli mindre sannsynlighet for dårlig vær. Så får vi håpe at det dårligste været er det som passerer nå. Men akkurat nå er det en del uvisshet, uttalte Discoverys golfekspert, Marius Thorp, fra indre bane på East Lake.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Reagerer når «hornet» går: – Nei, gi deg nå da!

– Den må vi få i reprise

Klokken 21.50 norsk tid kunne Hovland starte opp igjen og måtte altså redde par fra fire meter på hull 2. Det maktet han å gjøre, før han på det påfølgende hullet gikk av med par.
På sisterundens fjerde hull slo Hovland et innspill av verdensklasse, som faktisk var marginer unna av å gå i koppen for eagle.
– Den der må vi få i reprise, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud etter det vanvittige slaget.
Når han derimot fikk muligheten til å senke for søndagens andre birdie leverte han nok en gang.
Se Hovland-slaget som får kommentatorene til å ta av! Saken fortsetter under videoen.
picture

Tar av etter vanvittig Hovland-slag: – Oi!

Men Hovland ga seg jammen meg ikke der!
– Det er altså verdens desidert beste golfere som han utklasser her, utenom Schauffele som henger halveis med. Jeg har aldri sett han så villmann som han er nå, utbrøt Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad etter at Hovland senket birdie-putten på hull 5.
Se birdie-putten på hull 5 her! Saken fortsetter under videoen!
picture

Hovland senker hans andre birdie på rad

Derettter fulgte golfstjernen fra Ekeberg like så godt opp med sin tredje strake birdie på par 5-hullet det 6.
– Den er der vettu! Se på det scorekortet da, utbrøt Bjørnstad da Hovland leverte sin fjerde birdie på runden og på daværende tidspunkt ledet han med seks slag ned til Xander Schauffele på andreplass.
Det til tross for at Schauffele selv leverte vanvittig golf, med fire birdies på første seks i likhet med Hovland. På de tre siste hullene på «front nine» leverte Hovland solid, og gikk av med par på samtlige.
Se Hovlands tredje strake birdie på hull 6! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med vilt birdie-kjør – senket sin tredje på rad

– En episk fight

For det var aldri noen tvil – hvis det var én av spillerne som skulle utfordre Viktor Hovland på sisterunden, så var det Xander Schauffele.
– Jeg er ganske sikker på at han tenkte, «hvis jeg var fem under etter ni, så hadde jeg hentet inn noen slag», sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp, fra indre bane på East Lake etter at «front nine» var ferdigspilt for de to.
Schauffele hadde nemlig «bare» tatt innpå et slag, med én birdie mer på scorekortet etter de første ni.
– Vi er vitne til en helt episk fight her, utbrøt Bjørnstad etter innspillene til de to konkurrente på hull 10, hvor både Hovland og amerikaneren gikk av med par.
På det påfølgende par 3-hullet det 11. leverte Schauffele nok en birdie, mens Hovland måtte ta til takke med par etter at birdie-putten var marginer av å gå i koppen. På dette tidspunktet gjensto det altså sju hull, og Hovland ledet med fire slag på den amerikanske 29-åringen.
– Det er helt sjokkerende nivå de to gutta leverer i siste gruppa her, utbrøt golfekspert Bjørnstad.
For Schauffele var i det vriene hjørnet søndag kveld norsk tid. Hovland gikk av med par på hull 12, mens amerikaneren noterte seg for rundens syvende birdie. Plutselig var det kun tre slag mellom de to spillerne, med seks hull igjen å spille.

Vanvittig avslutning

På hull 13 la Hovland seg opp på strålende vis fra innspillet, og hadde tre meter for birdie. Men det ville seg ikke på green, og birdie-putten sneiet hullkanten.
Så skulle det bli vanvittig spennende på det påfølgende hull 14. Schauffele gikk av med par på hullet, mens Hovland hadde sju meter for å redde par.
Og når nordmannen trengte det som «mest», leverte han til de grader og senket par-putten på elegant vis.
– Det er par-putten sin det. Smak på den du Xander (Schauffele). Den der skal rammes inn, utbrøt Haugsrud etter den enorme par-putten.
Se par-putten til Hovland på hull 14! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland leverer enorm par-putt: – For en reaksjon!

Både Hovland og Schauffele gikk av med par på hull 15, før Hovland igjen viste ro og verdensklasse på det påfølgende hull 16. Nordmannen la seg opp for birdie tre meter fra koppen, og senket putten på elegant vis.
Saken fortsetter under videoen!
picture

Kommentatorene tar av etter Hovland-birdie

Men Ekeberg-gutten ga seg ikke der han. På rundens nest siste hull senket han sin sjette birdie for runden og dermed kunne han ta det med knusende ro inn på rundens siste hull, hvor han gikk av med nok en birdie.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame