Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland avslører planen for helgen: – Skal prøve å ikke tenke

Carsten Skjelbreid

Oppdatert 23/08/2023 klokken 21:03 GMT+2

Viktor Hovland har strategien klar før første dag av Tour Championship; Ikke se på resultatlista. Og følg statistikken.

Klar Hovland-tale før sesongfinalen: – Håper det blir skikkelig kaos

  • Siste del av FedEx-sluttspillet går av stabelen på torsdag – Viktor Hovland og Scottie Scheffler slår ut kl. 20:00. Alt ser du ekslusivt på discovery+, Eurosport.no og Eurosport Norge.
EAST LAKE (Discovery):
Viktor Hovland er fire golfrunder fra å kunne vinne den gjeveste sammenlagtcupen i golf. Med to slag opp til Scottie Scheffler og med en golfrunde ut av en annen verden i bagasjen fra søndag, er han soleklart en av favorittene til å vinne Fed Ex-cupen sammenlagt.
Men selv om alle som ser på vil fokusere på hvordan spillerne ligger an underveis, kommer Hovland til å begrense vite-begjæret.
– Jeg skal prøve å ikke tenke fra start med en gang «ah, nå er jeg ett slag bak», «nå er jeg to slag bak eller èn foran». Det er liksom å prøve å separere det helt bort og fokusere på mitt eget spill, sier Viktor til Discovery før åpningsrunden.
Hvordan gjør man det da?
– Nei, det er et godt spørsmål. Det er så sykt klisje, men bare ta ett slag av gangen. Hva er det beste valget ? Hva er den beste strategien? Og så får man bare fokuserer på det og ta det du får.
En annen viktig faktor er informasjonen han får fra Edoardo Molinari. Italieneren gir Hovland all nødvendig statistikk om hvor det lønner seg å slå ballen, hvilken side av banen det statistisk sett lønner seg å være og hvilke områder han må unngå for enhver pris.
– Den banen her er egentlig ikke så sykt «tricky» strategisk sett. Det handler egentlig bare om å treffe endel fairways og posisjonere deg bra inn til greenene. Jeg går veldig mye ut fra statistikken til Edoardo. Ok, her tjener du masse slag hvis du slår 300 yards ut fra tee. Men på de fleste hull er det slik at jo lengre du slår midt i fairway så tjener du slog, så.,…, sier Hovland og fortsetter:
– Men hvis det er en fairway som er bredest på 300 yards og så smaler den inn og blir veldig mye trangere. Hvis det er inn i vinden er det driver hver dag, men hvis det bytter til medvind så går driver for langt. Da må man diskutere og kanskje er det bedre å slå en 3-wood og legge seg lenger tilbake, påpeker nordmannen.
Vinneren av Tour Championship vinner Fed Ex-cupen sammenlagt og får samtidig med seg 18 millioner dollar, rundt 190 milloner kroner.
Første runde av Tour Championship ser du på Discovery Plus og Eurosport Norge far 19.00 torsdag. Viktor Hovland og Scottie Scheffler slår ut i siste gruppe klokka 20.00 norsk tid.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame