Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland sparket i frustrasjon – avsluttet med kunstslag: – Koster energi

Kristian Hennie

Oppdatert 16/03/2024 klokken 19:26 GMT+1

Viktor Hovland var lørdag i aksjon på tredjerunden i The Players. Det ble en varierende dag for den norske 26-åringen på TPC Sawgrass.

Her sparker Hovland ut i frustrasjon

  • Følg Hovland på sisterunden i The Players søndag på discovery+!
OSLO/FLORIDA (Discovery):
Etter en nervepirrende andrerunde fredag maktet Viktor Hovland til slutt å komme seg innenfor cutgrensen, og slo dermed ut på tredjerunden i Florida lørdag formiddag norsk tid.
Før lørdagens runde lå han han på -2 etter at han gikk tre slag under par på gårsdagens runde. Dermed hadde Hovland muligheten til å se oppover på listene.
Etter en kjempestart på tredjerunden fikk Hovland seg tidlig en trøkk, men løftet seg fra start på de siste ni. Til slutt endte nordmannen runden på -1 og står dermed på -3 før sisterunden søndag.

– Solid slag i mellomgulvet

Og Hovland skulle virkelig fortsette der han slapp på fredagens runde. På tredjerundens første hull slo nordmannen et utsøkt innspill på green og hadde fire meter for birdie.
Putten maktet han å senke og pangstarten var et faktum.
– Han setter den vettu. Midt i. For en start da, utbrøt Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad.
Se birdie-putten her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med pangstart på tredjerunden

Etter et par på hull 2 fikk derimot Hovland og golfinteresserte nordmenn et slag i trynet. På par tre-hullet det 3. slo Hovland seg i greenbunkeren på utslaget. Der kom han seg ikke opp på green før på tredjeslaget og nordmannen fikk dermed en svært tung retur for bogey på 13 meter.
Bogey-putten holdt på å gå i koppen, men 26-åringen gikk til slutt av med dobbelbogey på hull 3.
– Et solid slag i mellomgulvet det der, både for oss og for Viktor, sa Bjørnstad etter nedturen på hull 3.
Deretter fulgte den norske golfstjernen opp med fire vidunderlige utslag i fairway, og man kunne kjenne igjen gode gamle Hovland fra tee. Han gikk derimot av med par på samtlige av de resterende hullene på front nine.
Undveis på «front nine», mer spesifikt på hull 7, kunne man se en tydelig frustrert Hovland sparke til golfbaggen sin.
Se situasjonen her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Her sparker Hovland ut i frustrasjon

På daværende tidspunkt sto nordmannen altså på -1 totalt og +1 på runden. Da lå han på en delt 64. plass før de siste ni.

Pangstart på siste ni

– Han har truffet samtlige fairways idag Viktor, det er noe å ta med seg, sa Bjørnstad før nordmannen skulle gå i gang på back nine lørdag.
Etter nevnte sitat fra Bjørnstad fulgte Hovland like så godt opp med nok en strålende drive ut i fairway. Deretter la han seg opp på green for birdie fra tre meter, og senket den.
Se birdie-putten på hull 10! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland senker rundens andre birdie

Deretter gikk han av med par på hull 11, før han igjen la seg opp på strålende vis på green på det påfølgende par fire-hullet det 12. Fra rundt to meter senket han rundens tredje birdie.
Dermed fikk Hovland en kanonstart på de siste ni - akkurat som på «front nine».
Se Hovlands tredje birdie på runden her! Saken fortsette runder videoen.
picture

Hovland med ny birdie på hull 12

Etter en strålende start på rundens siste ni hull kom derimot rundens andre bogey. Hovland maktet ikke å senke par-putten fra fire meter og skrev ned nok en firkant på scorekortet.

– Koster energi

Nok et par var deretter et faktum på det påfølgende hullet, før Hovland slo ut i fairwaybunkeren på hull 15 etter utslaget.
– Nå dunket han driveren litt hardt ned i bakken. Han dunker vel ikke den fordi han misser sin første fairway for i dag, det er nok ikke det han er frustrert for. Det er vel mer hele situasjonen. Det er tydelig å spore. Man går rundt her nå og får nesten lyst til å holde litt rundt han her på sidelinjen, sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp, fra indre bane i Florida etter utslaget på hull 15 som Hovland til slutt gikk av med par på.
Etter Thorps uttalelser fra indre bane fulgte kollega Bjørnstad opp:
– Det må være slitsomt for han å være i denne perioden her. Man får jo aldri fred heller i en sånn periode. Det er jo ikke sånn at man klarer å legge det fra seg når man drar fra banen heller, man tar det jo med seg til hotellrommet og det ligger i bakhodet, sa Bjørnstad og fortsatte:
– Det ligger der å gnager og koster energi. Han legger jo ned vanvittig med arbeid hver eneste dag, så man fortjener jo noen oppturer da. Men sånn er det ikke den sporten her, det er mye frustrasjon man skal gjennom, sa Bjørnstad videre.
Den norske golfstjernen gikk deretter av med par på hull 16, før han leverte et realt kunstslag på det mye omtalte hull 17. Hovland la seg under meteren for birdie på par tre-hullet og kunne skrive ned dagens fjerde sirkel på scorekortet.
Se kunstslaget på hull 17! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med klasseslag på hull 17

– Han er selvfølgelig ikke fornøyd, men det er mye bedre å gå under par enn over, sa Bjørnstad etter hull 17.
26-åringen fra Ekeberg avsluttet tredjerunden med par på rundes siste hull og går dermed inn i søndagens sisterunde på -3 totalt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame