Populære sporter
All sport
Vis alt

To scenarioer: Dette må til for at Viktor Hovland skal bli verdensener

Joakim Miøen

Oppdatert 10/03/2022 klokken 09:08 GMT+1

Viktor Hovland kan bli verdensener på søndag. Det er to scenarioer som kan sende nordmannen opp og Jon Rahm ned fra tronen.

Se Hovlands pressekonferanse før The Players her

  • Følg The Players Championship fra torsdag 13:30 på discovery+
Verdensrankingen i golf baserer seg på resultater langt tilbake i tid og kan virke komplisert. Men det enkle faktum er uansett som følger: Søndag kan 24 år gamle Viktor Hovland fra Oslo trone øverst på rankingen.
Men det holder ikke bare med en god turnering for å dytte Jon Rahm ned fra tronen. Hovland må mest sannsynlig vinne hele turneringen i Florida.
Det er to forskjellige scenarioer som kan sende Hovland til topps, noe golf- og rankingguru Nosferatu har regnet seg fram til og presentert på Twitter:
  • Viktor Hovland blir verdensener dersom han selv vinner turneringen, mens Jon Rahm ikke tar andreplassen alene, andreplassen delt med 1-2 personer eller tredjeplassen alene.
  • Viktor Hovland blir verdensener dersom han blir nummer to alene, mens 1) Patrick Cantlay eller Scottie Scheffler ikke vinner, 2) Colin Morikawa blir dårligere enn nummer fire alene og 3) Jon Rahm blir dårligere enn nummer 50 alene.
Hovland starter jakten når han går ut sammen med Jon Rahm på første runde i The Players Championship torsdag klokken 13.51.

Slik fungerer rankingen

Men hva ligger egentlig bak rankingen som det knyttes stor spenning til i golfverden hver mandag?
Rankingpoengene er enkelt forklart et gjennomsnitt av de poengene spillerne har sanket over en rullende toårsperiode.
Det er forskjell på hvor mange poeng hver turnering gir, basert hvor prestisjetung turneringen er og hvor sterkt deltakerfeltet er. Vinner man en Major får man 100 poeng, og vinner man for eksempel The Players Championship denne uken får man 80.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Håper å bli Hovlands lagkamerat: – En drøm

Spillernes totale poengsum delt på antall turneringer utgjør rankingpoengene.
Holvand er en av totalt fem spillere som i teorien kan være verdensener etter turneringen i Florida denne uken.
– Rankingen er helt klart superviktig. Så kan Viktor sikkert selv si at det ikke er det. Men det er det. Å være verdens beste golfspiller er en milepæl og noe du bare drømmer om. Det gnistret i øynene hans da han var topp fem for første gang, det syntes han var stas. Jeg har vært såpass lenge i bransjen at jeg vet at dette er uhyre viktig, sier Discovery-ekspert Per Haugsrud om ranking-situasojnen.
– Det er mange som vinner store turneringer, men de går over fire dager. Du kan ha flaks med starttider, vær og vind og slike ting. Men når du er verdensener betyr det at du har vært best over tid. Når han blir bestefar kan han si til barnebarna at han var best i verden på å slå golfballer fra A til Å, fortsetter Haugsrud.
Sett denne?
picture

Her får verdenseneren vite at Hovland kan overta tronen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame