Med en hole in one på det nest siste hullet på den tredje runden, ga Viktor Hovland seg en liten sjanse til å spille seg inn i seierskampen i The Players Championship.
Nordmannen klarte å komme opp i delt ledelse etter en forrykende start, men falt ut av seierskampen på tampen av sin runde.
Til slutt ble fasit seks birdier, tre bogeyer og resten par.
The Players Championship
Vil ha regelendring: – Det er det verste jeg har sett av uflaks
14/03/2022 PÅ 21:49
Dermed endte Hovland opp med en runde på tre slag under par, og en score på sju slag under par totalt.
Det ga nordmannen en delt niendeplass. Australske Cameron Smith vant med 13 slag under par, slaget foran indiske Anirban Lahiri.
Se Viktor Hovlands hole in one her.

Ville scener: Her setter Hovland inn en hole in one

– Har drevet med så mye ræl

Selv om Hovland kunne notere seg nok et kanonresultat i en stor turnering, var ikke nordmannen helt fornøyd da Discovery snakket med ham etter den fjerde runden.
– Jeg spiller bra golf hele uka, men det er litt kjipt, selvfølgelig. Et par dårlige bogeyer på back nine, ikke gjøre birdie på hull 16 og utslaget i vannet på hull 18. Det er ikke sånn man har lyst til å avslutte, sa Hovland til Discovery.
– Jeg har drevet med så mye ræl denne uka. Likevel får jeg til en bra turnering i det sterkeste feltet i verden. Det er kult. Jeg bygger videre på det, fortsatte nordmannen.
Allerede torsdag får Hovland en ny mulighet. Da venter Valspar Championship i Tampa, Florida.
– Dagene går fort. Det blir å kjøre bort dit i kveld. Og så kanskje spille ni hull i morgen. Jeg spilte banen i fjor, så det blir mest å fokusere på chipping, pitching og putting. Jeg slår ballen bra, så jeg får prøve å bruke minst mulig energi, sa Hovland.
Se hele intervjuet med Hovland her.

Hovlands oppsummering: – Jeg har drevet med så mye ræl denne uka

– Kan gå mot noe stort

Puttingen hadde vært det store problemet for Hovland før den avsluttende runden. Før den fjerde runden hadde han tapt cirka 4,5 slag til konkurrentene på green.
Starten på runde fire ga imidlertid et håp om en kanonrunde.
Hovland åpnet nemlig med å redde et par etter en nydelig putt, før han fulgte opp med en birdie etter å ha satt en tjue meter eagleputt bare centimeter unna hullet.
Da han kort tid etter satte inn dagens andre birdie med en putt på tre meter, gjorde han et byks på resultatlisten inn blant topp ti.
– Der ser vi hvor viktig det er å få inn den første parputten. Det kan gå mot noe stort her, kommenterte Discovery-kommentator Per Haugsrud.
Saken fortsetter under videoen.

Vil ha regelendring: – Det er det verste jeg har sett av uflaks

Storspilte

Hovland fortsatte med solid spill etter de to birdiene, og på hull ni satte han inn den tredje slik at han var tre under par etter halvspilt.
Da måtte nordmannen slå seg inn på green fra bunkeren. Fra seks meter lirket han inn birdien.
Og da han landet innspillet på den påfølgende hullet bare meteren ifra, kom dagens fjerde birdie. Plutselig var Hovland på delt tredjeplass.
– Han har begynt å spille dart nå, sa Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland skremmer kommentatorene: – Stopp, stopp, stopp!

Unødvendig bogey

Etter nok en birdie på hull 12 og et kanonutslag på hull 13, hadde Hovland muligheten til å gå opp i delt ledelse da lederne Anirban Lahiri og Cameron Smith havnet i trøbbel.
I stedet havnet Hovland selv i store problemer da han chippet seg forbi green og nesten ned i vannet. Etter en miss på parputten på to meter, var rundens første bogey et faktum for nordmannen som hittil hadde spilt svært stødig.
– Den er tung mentalt. Det skal i verste fall være et par, men bogey skal være ute av diskusjonen, sa Bjørnstad.
Heldigvis hadde den null påvirkning på Hovland. Nordmannen slo tilbake med en birdie og gikk med det opp i femdelt ledelse på -9.

Marginer imot

Dessverre ble det ikke avslutningen som vi hadde håpet på. På det påfølgende hullet hadde Hovland marginene imot seg.
Nordmannen desket opp med et nydelig innspill. Ballen rullet imidlertid inn i nedoverbakken og ut av green. Hovland klarte ikke å redde bogeyen.
Samtidig som de andre spillerne i seierskampen vartet opp med en rekke birdier, kjølnet putteren til Hovland.
Typisk var det også at han traff vannet med utslaget på det siste hullet, etter å ha truffet fairwayen med samtlige forsøk frem til da.
Hovland avsluttet imidlertid med stil da han la innspillet bare centimeter fra hullet og kunne minimere skaden med en bogey på det som var et svært vanskelig hull.
The Players Championship
Hovlands oppsummering: – Jeg har drevet med så mye ræl denne uka
14/03/2022 PÅ 21:34
The Players Championship
Hovland skremmer kommentatorene: – Stopp, stopp, stopp!
14/03/2022 PÅ 19:29