Populære sporter
All sport
Vis alt

Ett år etter sjokkbeskjeden: – Jeg måtte bare le

Carsten Skjelbreid

Oppdatert 01/06/2022 klokken 13:22 GMT+2

Han var på vei mot sin andre strake seier i prestisjetunge Memorial. Så kom beskjeden som sjokkerte en hel golfverden.

Mimrer tilbake til sjokkbeskjeden: – Gratulerte meg selv

  • Se Viktor Hovland i The Memorial Tournament på Discovery+ fra torsdag ca kl. 19. Få tilgang her!
DUBLIN, OHIO (Discovery): En tårevåt Jon Rahm måtte trekke seg fra fjorårets turnering etter positiv corona-test. Men ett år senere kan han glede seg over hvor godt han spilte.
Spanjolen vant Memorial Tournament I 2020 og var på vei mot et imponerende tittelforsvar i 2021. Lørdag morgen, før den tredje runden, ble han rutinemessig testet for Covid 19. Noen timer senere, etter å ha spilt banen på utrolige 64 slag, fikk han beskjeden fra turneringslegen på hull nummer 18: «Du har testet positivt for corona og må i isolasjon.»
– Jeg var selvfølgelig lei meg. Vi visste ikke så mye om Covid på det tidspunktet, og alle forholdsregler ble tatt. Så det var trist da det skjedde, sier Jon Rahm i et intervju med Discovery før 2022-utgaven av Memorial.
Se intervjuet i videovinduet øverst i saken!
Mens spanjolen satt i isolasjon landet hans mor og far i USA, som han ikke hadde sett på 18 måneder på grunn av pandemien.
– Tankene mine flyttet seg fra hvor godt jeg hadde spilt til familiens helse og om de hadde det bra, sier Rahm.
Hans familie i USA testet heldigvis negativt for corona. Og midt oppe i alt kaoset klarte han å glede seg over hvor godt han hadde spilt på Muirfield Village Golf Club.
– Jeg måtte bare le. For jeg visste at noen andre kom til å vinne denne turneringen dagen etter og tenke på at det var jeg som skulle ha vunnet den. Jeg var stolt av det jeg leverte og gratulerte meg selv for hvor bra jeg spilte.
Spanjolen var seks slag foran nummer to da han måtte trekke seg fra Memorial. Patrick Cantlay vant turneringen, men uttalte etterpå at dette ikke føltes som en seier.
– Cantlay vant, men denne seieren var vel din?
– Både ja og nei. Alt kan skje på en søndag. Men jeg kunne brukt 85 slag og likevel blitt topp ti, sier den tidligere verdenseneren og ler.
Memorial Tournament med både Jon Rahm og Viktor Hovland ser du på Discovery+ og Eurosport Norge fra torsdag ettermiddag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame