DUBLIN, OHIO (Discovery): Det var knyttet stor spenning til hvordan Viktor Hovland ville følge opp lørdagens marerittrunde på seks over par.
Fasit ble en forbedring på sju slag og en langt hyggeligere opplevelse på Memorial-turneringens siste dag.
– Det var bedre i dag. Mye mer stabilt, selv om det er et par slag her og der som er for dårlige. Jeg synes jeg slo mye bra slag som ikke ble helt belønna. Så spiller jeg par 5-hullene én over par, og da er jeg ganske happy med å gå under par totalt. Et steg i riktig retning iallefall, sa Hovland til Discovery etter runden.
The Memorial Tournament
Hovland slo tilbake: – Lett å grave seg ned etter en sånn opplevelse
05/06/2022 PÅ 17:38
Se intervjuet med Hovland øverst i saken!

– Det er jo mellom oss

Hovland noterte seg for tre birdies og to bogeys på en langt mer stabil runde enn dagen før, som ble en av 24-åringens verste på PGA-touren i karrieren.
– Hva gjorde du for å nullstille og komme deg oppå igjen etter gårsdagen?
– Det var jo kjipt, selvfølgelig. I det store bildet har det jo ikke så mye å si, men det kan likevel bli sånn om man graver seg for mye ned skikkelig. Jeg prøvde bare å fokusere på å gjøre det beste ut av det i dag og spille mer for selvtilliten, og jeg synes det gikk riktig vei. Det er bare å fortsette å jobbe.
Etter lørdagens runde ble Hovland stående lenge og snakke med sin caddie Shay Knight ved driving rangen. Mens Knight ikke ønsket å utdype hva de to snakket om, letter Hovland litt på sløret dagen derpå.
– Det er jo mellom oss to...vi pratet om hva vi måtte gjøre. Noen ganger har man dårlige dager, og da er det greit å snakke litt om det.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Hovland spøkte da han ble spurt om det «alle» lurte på

– Det blir litt for voldsomt

Selv om Memorial ikke ble som man håpet på, kan Hovland likevel ta med seg mye positivt. Spesielt på green var det mye bra, faktisk tjente Hovland rundt seks slag til resten av feltet med putteren.
– Puttingen har vært dritbra. Jeg senket et par lange i dag, men alle de korte jeg hadde var i, og det er veldig viktig på en sånn bane som dette her.
Men til tross for en het putter mener Hovland at man til tider blir for avhengig av at nærspillet sitter ute på Muirfield Village.
– Det er det som er veldig tøft rundt her...jeg syns det blir litt for voldsomt. Man slår masse bra slag som misser greenen. Det blir så lite spillerom. Da blir det at man chipper mye, og det er jo ikke akkurat den sterke siden min. Da må man mange 2-3 metere for par, og det gjorde jeg heldigvis denne uka.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Dette Hovland-slaget forbløffer: – Spenstig

Liten tid til hvile

I tillegg til en het putter så Hovland også positive tegn med det lange spillet på søndagens avsluttende runde.
– Driveren var bedre i dag, og jeg har fått opp hastigheten litt igjen. Jeg hadde en del gass på slutten av fjoråret som jeg har mistet litt de siste månedene, men i dag kjentes det bedre ut. Det er ikke så mye igjen.
Nå tar det norske golfesset en ukes turneringsfri før sesongens tredje major står for tur, US Open.
– Jeg har uheldigvis noen sponsoroppdrag jeg må gjennom, men jeg må slappe litt av også. Men jeg må tilbake på jobb og terpe på ting, plutselig finner man noe og så blir det bra, avslutter Hovland.
The Memorial Tournament
Her står Hovland igjen etter marerittrunden: – Helt naturlig
05/06/2022 PÅ 01:52
The Memorial Tournament
Hovlands marerittdag: – Det har aldri skjedd før
04/06/2022 PÅ 19:03