• Se hele avslutningsrunden til Viktor Hovland i Memorial på Discovery+ søndag fra 13:35. Få tilgang her!
DUBLIN, OHIO (Discovery): Viktor Hovland leverte en av sine svakeste prestasjoner på PGA-touren da han gikk seks over par på lørdagens tredje runde av Memorial.
Etter runden beveget Hovland seg til treningsområdet, hvor det var forventet at han skulle slå baller for å prøve å finne godfølelsen.
The Memorial Tournament
Hovland: – Jeg synes det blir litt for voldsomt
05/06/2022 PÅ 17:42
Men det tok lang tid før nordmannen dro opp golfkøllene - han ble nemlig stående og ha en lang prat med sin caddie Shay Knight, et godt stykke bortenfor der resten av spillerne stod og slo.
Overfor Discovery ønsket ikke Knight å utdype hva de to snakket om.
Discoverys golfekspert Marius Thorp tror ikke det ligger noe dramatikk bak lørdagens hendelse.
– Jeg tenker at det er helt naturlig at man tar en lengre prat, kommer seg litt unna og snakker gjennom følelser og tanker etter en sånn type runde. Det er noe jeg gjorde flere ganger selv som aktiv, sier Thorp, og fortsetter:
– For min del var det alltid viktig å gå gjennom runden og få den ut av systemet etter en sånn opplevelse. Det gjelder å nullstille og kanskje gå litt back to basics ved å tenke på hva man gjorde og følte sist gang man var i total kontroll, og forsøke å gjenskape det.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Hovland spøkte da han ble spurt om det «alle» lurte på

For faktum er at det begynner å bli en stund siden Hovland var i total kontroll. Siden 9. plassen i The Players for tre måneder siden har ikke 24-åringen levert på samme nivå som bortskjemte nordmenn har blitt vant med, og han innrømmet etter fredagens runde at golfen ikke oppleves like "lett" for tiden.
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa Hovland etter å ha måttet le litt på spørsmålet om hvordan han ville oppsummere runden.
I forkant av Hovlands første PGA-seier i Puerto Rico i 2020 avslørte Knight til Discovery at de to hadde hatt en lengre samtale om den mentale delen av nordmannens spill. Nå håper norske golffans at lørdagens samtale kan få en lignende effekt i tiden som kommer.
– Shay er erfaren og har vært med i dette gamet lenge, og er en Viktor stoler på, så han vil gi sine tanker og meninger også, sier Thorp.
Hovland slår ut 13:35 på søndagens siste runde av Memorial. Du kan se hvert slag på Discovery+ - få tilgang her!
The Memorial Tournament
Hovland slo tilbake: – Lett å grave seg ned etter en sånn opplevelse
05/06/2022 PÅ 17:38
The Memorial Tournament
Hovlands marerittdag: – Det har aldri skjedd før
04/06/2022 PÅ 19:03