• Se Viktor Hovland i Honda Classic på GOLFTV torsdag fra 13.00 og på Eurosport Norge fra 19.30! Få tilgang her
PGA NATIONAL (Eurosport.no):
Det var for mange kanskje ikke så mye som talte for at Viktor Hovland skulle gå til topps i Puerto Rico forrige søndag. Iallefall ikke på overflaten.
The Honda Classic
Brøt inn og kom med hjerteskjærende gest: – Jeg vil bare si en siste ting
02/03/2020 PÅ 00:56
Sjekk Hovlands reaksjon på gamleklubbens Twitter-gratulasjon (saken fortsetter under):

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

For etter flere turneringer under pari, var det tydelig at den smilende og nærmest ubekymrede holdningen fra suksessperioden i fjor sommer og høst var falmet. Igjen stod en 22-åring som viste langt mer frustrasjon og irritasjon enn før, noe som også skinte igjennom ute på banen.
– Jeg bare lot ting plage meg litt for mye. Det er jo også mye lettere å gjøre når man ikke føler at ting er helt på plass. Du slår mye bra slag og gjøre mye bra, og likevel kan ting gå skeis i den sporten her, sier Hovland til Eurosport.
Se intervjuet med Hovland her (saken fortsetter under):

Åpner opp om utfordring: – Lot det plage meg litt for mye

Etter å ha misset cuten i Phoenix Open i slutten av februar bestemte Hovland seg for å dra til Pebble Beach. På veien dit ble ungguttens mentalitet tatt opp til diskusjon mellom ham selv og caddien Shay Knight.
– Vi hadde faktisk en lang prat om det. Hvordan ulike faktorer fra utsiden la press på ham, hvor han er nå og hva han har gjort tidligere. Forventningene om når han skal vinne, når han skal levere... Han hadde ikke prestert så godt, spesielt i Abu Dhabi og Dubai, og så kom han til Phoenix hvor holdningen var akkurat den samme. Vi hadde en lang prat om det på veien fra Phoenix til Pebble Beach. Der var det kun siste dagen at det ikke var helt bra, sier Knight.
  • Sjekk ut Eurosports golfpodcast FORE! der du hører podcaster!
Selv om Hovland tok med seg mye positivt fra Pebble Beach, var forskjellen likevel slående fra første slag i Puerto Rico.
– Han var en helt annen person. Han var som når han slo gjennom i fjor – avslappet, rolig og smilende. Det var rett og slett en glede å være rundt ham. Han ville bare nyte golfen – og det var akkurat det han gjorde. Det er hva jeg virkelig tror var forskjellen på de tidligere turneringene og seieren forrige uke, sier Knight.
Se intervjuet med Knight her (saken fortsetter under):

Hovlands caddie avslører samtalen som endret «alt»

Hovland legger til at til tross for at resultatene uteble i en periode, la han seg ikke ned av den grunn.
– Jeg tok med meg mye selvtillit av at selv om det ikke ble gjenspeilet på scoreboarden, så gjorde jeg mye bra. Da blir det også lettere å takle nedturene.
Nå tror Knight at det blir lettere å unngå lignende mentale «slumper» i fremtiden.
– Om han beholder det samme tankesettet som i Puerto Rico... jeg må iallefall gjøre min del av jobben ved å påminne ham om hva han er i stand til å gjøre. At dersom han har en sunn holdning, så er det dette han er kapabel til. Det blir forhåpentligvis en lettere jobb for meg.
– Jeg tror at det som skjedde i Puerto Rico vil åpne slusene. Det gjør jeg virkelig.

Her avgjør Hovland med monsterputt: – Det er det sykeste!

The Honda Classic
Bekmørk dag for Hovland – langt unna å klare cuten
28/02/2020 PÅ 22:01
The Honda Classic
Utrolige scener etter dette slaget: – Det er det verste!
28/02/2020 PÅ 21:46