Viktor Hovland hadde mye å revansjere etter torsdagens første dag i Honda Classic. Nordmannen fikk en krevende start i Feature Group, og endte til slutt på syv slag over par.
Alt lå dermed til rette for en offensiv nordmann før fredagens runde i Florida.
The Honda Classic
Brøt inn og kom med hjerteskjærende gest: – Jeg vil bare si en siste ting
02/03/2020 KLOKKEN 00:56
22-åringen fra Oslo fikk en betraktelig bedre start på dag to av Feature Group, men Hovland maktet ikke å avansere betraktelig på listene de første fire hullene og slo fire strake par. Etter fjerde hull var cutten på tre over par, så Hovland var fortsatt et godt stykke unna å kvalifisere seg til helgas runder.
På hull fem, et par tre hull, kom omsider en ordentlig opptur for Hovland, da nordmannen disket opp med dagens første birdie. Dessverre for 22-åringen falt han kjapt ned på jorda igjen, da han serverte en bogey på det sjette hullet.
Det var derimot tydelig at det var en offensiv Viktor Hovland som var i aksjon i Florida fredag. For etter en påfølgende par på hull syv, slo golfesset inn en birdie på hull åtte, og det så i kort tid ut til at nordmannen klarte å avansere. Klatringen varte derimot ikke lenge, for på hullet etter slo Hovland inn til nok en bogey - på et par fire hull. Vår norske mann var derfor igjen tilbake på stedet hvil.
– Det blir litt jobb i motbakke for Hovland nå. Han står mye og stamper, sa Eurosports golfekspert Marius Thorp etter halvspilt runde i Florida.
Og motbakken ble bare brattere og brattere for vår mann i Florida. På det tiende hullet, et par fire hull, misset nemlig Hovland på en putt fra få meter, og slo dermed inn nok en bogey.
Brendan Steele lå alene på topp etter 11 hull, med fem under par. Til sammenligning lå Viktor Hovland på plass 127 og åtte slag over par, med drøye 50 plasser opp til cuten.
Og på hull nummer 12 gikk alt virkelig i vasken. Etter å ha slått seg ut og havnet i bunkerkanten, slo han et vanskelig andreslag opp og over greenen. Ballen havnet i vannet, og Hovland vasset barbeint ut for å til slutt klare en trippel bogey - det oppsummerte på mange måter den endelige resignasjonen i denne turneringen.
– Nå er alt håp ute, konkluderte Thorp fra Eurosports studio etter det 12. hullet.
Og det var det sannelig også. Tross noen par, en birdie på hull 15 og greit spill på de siste hullene, var aldri Norges nye stjerne i nærheten av å gjenskape prestasjonene fra seieren i Puerto Rico. Dermed er Honda Classic ferdig for Viktor Hovland sin del.
Her roter han det skikkelig til på hull 12:

Resignert Hovland tuslet barbeint rundt: – Bare å glemme dette her

The Honda Classic
Utrolige scener etter dette slaget: – Det er det verste!
28/02/2020 KLOKKEN 21:46
The Honda Classic
Resignert Hovland tuslet barbeint rundt: – Bare å glemme dette her
28/02/2020 KLOKKEN 21:37