• Se Viktor Hovland i Arnold Palmer Invitational på Eurosport Norge og GOLFTV torsdag fra 20.00. Få tilgang her!
PGA NATIONAL (Eurosport.no):
Søndag kveld stod Mackenzie Hughes og puttet for omspill for turneringsseieren på det 18. hullet under siste runde av Honda Classic.
The Honda Classic
Bekmørk dag for Hovland – langt unna å klare cuten
28/02/2020 PÅ 22:01
Da han ankom pressesonen, gikk han rett bort til familie og venner, tydelig preget. Det viste seg at det ikke bare var på grunn av sportslige årsaker.
For Hughes brøt selv inn og avsluttet fellesintervjuet på følgende måte:
– Jeg vil bare si en siste ting. Jeg hadde en god venn som døde sist uke i Charlotte, Daniel Meggs, og hele uken har jeg markert golfballene mine med hans initialer. Jeg vil bare si til Daniel, som er kommet til et bedre sted nå, og hans famlie, at jeg virkelig tenker på dem.
Meggs døde forrige fredag av kreft, like før han ville blitt far for første gang. 29-åringen ble diagnosert i 2017, og mottok blant annet en personlig hilsen fra Tiger Woods like før golflegenden vant The Masters i fjor.
– Daniel var et utrolig godt menneske, og jeg spilte for ham denne uken. Jeg så ned på ballen av og til og minnet meg selv på at det er en velsignelse å kunne spille en ny runde golf, å fortsette å spille dette fantastiske spillet, og jeg vet hva han ville gitt for å kunne spilt en runde med golf eller vært med familien, fortsatte Hughes, før han avsluttet med følgende beskjed:
– Jeg ville bare gi en shout-out til Daniel og hans familie, og si at jeg tenker på dem alle sammen.
Se Hughes' intervju med Eurosport her (saken fortsetter under):

– Jeg klarte å være mentalt til stede, selv om jeg har slitt

– En av mine største styrker som golfspiller

2. plassen i Honda Classic kom dermed i andre rekke for Hughes, som etter fem (!) strake missede cuter virkelig slo tilbake på PGA Tourens kanskje vanskeligste bane.
– Hva var det som klikket for deg denne uken?
– Det var en kombinasjon av flere ting. Jeg var virkelig mentalt til stede, selv om jeg har slitt den siste tiden. Det er kanskje en oppbrukt klisjé, men jeg fokuserte på å ta ett slag av gangen. Og når jeg først blandet meg inn der oppe, så gjorde det meg enda skarpere, sier Hughes til Eurosport.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

For etter å ha klart cuten med minst mulig margin, gikk kanadieren totalt åtte slag under par i helgen. Der mange av de største navnene ramlet nedover listene, var Hughes altså én put unna omspill mot turneringsvinner Sungjae Im.
– Det er selvfølgelig litt surt å være så nære, men jeg må være fornøyd med hvordan ting utspilte seg. Jeg måtte virkelig kjempe, noe jeg føler er en av mine største styrker som golfspiller. Hvert slag betyr så mye her ute, og jeg følte jeg klarte å holde fokuset oppe gjennom hele helgen.
Hughes' forrige, og eneste, triumf på PGA Touren kom i RSM Classic i 2016, i kun hans niende start som proff. Etter en tung sesongstart både tror og håper 29-åringen at prestasjonen i Florida er starten på bedre tider.
– Det er en skikkelig selvtillitsboost. Dette fungerer forhåpentligvis som et springbrett for resten av sesongen, og jeg satser på å kunne blande meg inn helt der oppe ved flere anledninger i fremtiden.

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

The Honda Classic
Utrolige scener etter dette slaget: – Det er det verste!
28/02/2020 PÅ 21:46
The Honda Classic
Resignert Hovland tuslet barbeint rundt: – Bare å glemme dette her
28/02/2020 PÅ 21:37