• Se Viktor Hovland i Genesis Invitational på GOLFTV fra torsdag-søndag. Få tilgang her!
Etter flere topplasseringer de siste ukene var forventningene store til Viktor Hovland på første dag av Genesis Invitational.
The Genesis Invitational
Hovland avsluttet med stil: – Rett og slett en av verdens beste
21/02/2021 PÅ 22:40
Men uten sin sedvanlige presisjon fra utslagsstedet, som har blitt Hovlands varemerke på veien mot verdenstoppen, ble det ikke den starten mange hadde håpet på i Los Angeles.
Fire bogeys og fire birdies gjorde at Hovland endte dagen på par og en foreløpig 48. plass. Matt Fitzpatrick ledet på -5 da Hovland var ferdig med sin runde.
Tallenes tale var klar: 43% fairway-treff og 61% greentreff er langt unna vanlig Hovland-standard. Til sammenligning traff Hovland 76% av fairwayene og 70% av greenene i forrige PGA-turnering på Torrey Pines, hvor han ble nummer to.
Tallene er de laveste Hovland har notert seg for på PGA Touren siden BMW Championship i august, hvor han traff 42% av fairways og 54% av greenene.
Eurosports golfekspert Marius Thorp hadde følgende å si om Hovlands unormalt lave presisjon:
– Det er ingen tendens i missene hans, som betyr at han har bommer litt begge veier. Det kan tyde på at timingen ikke er helt til stede. Da blir man ofte gående å lete litt etter godfølelsen.
Og når Hovland måtte spille fra roughen store deler av dagen, ble det få gode birdie-muligheter. Faktisk var ikke Hovland nærmere enn 12 fot (fire meter) på noen av par 4-hullene torsdag.
– Det er akkurat det som blir veldig vanskelig når du slår oftere fra rough med såpass raske og harde greener, sier Thorp.
Men til tross for en unormalt tung dag med driveren, er Thorp imponert over at Hovland holdt seg fra å gå over par for første gang siden CJ Cup i oktober.
– For meg er det et styrketegn og nok et bevis på hans kvaliteter og hans høye laveste nivå. Han vet at han kan levere på et godkjent nivå uten sitt aller beste og det gir trygghet og selvtillit, selv om ikke godfølelsen er helt til stede. For han er nok ikke fornøyd selv og har mye mer inne, sier Thorp.
Hovland slår ut 21:27 fredag.

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

The Genesis Invitational
Maratondag for Hovland – brukte nesten ni (!) timer på runden
20/02/2021 PÅ 18:50
The Genesis Invitational
Hovland stilnet etter drømmestart – trygt videre til helgen
20/02/2021 PÅ 01:17