• Se Kristoffer Ventura i Puerto Rico Open fra torsdag-søndag på GOLFTV. Få tilgang her!
Med en avsluttende 67-runde (-4) og -7 totalt leverte Viktor Hovland nok en topplassering i Genesis Invitational.
Nordmannen ble nummer fem i Los Angeles, den siste turneringen i en vanvittig rekke siden starten av desember.
The Genesis Invitational
Maratondag for Hovland – brukte nesten ni (!) timer på runden
20/02/2021 KLOKKEN 18:50
For siden seieren i Mayakoba har Hovland levert topp seks-plasseringer i fem av de seks siste turneringene han har stilt opp i – 31. plassen i Sentry Tournament of Champions er den eneste gangen han har havnet utenfor de seks beste.
– Han er så imponerende den gutten. Vi har jo nesten ikke ord lenger. Uke etter uke er han med helt der oppe, og vi tar det jo nesten for gitt. Gratulerer med en ny strålende turnering, sa Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad i kommentatorbua.
– Nok en gang en strålende prestasjon. Han vil nok selv føle at han la igjen noen slag der ute de tre første dagene, men dagens runde er knallbra. Jeg er mektig imponert over den stabiliteten og de kvalitetene han innehar. Per dags dato er han rett og slett en av verdens beste golfspillere, sa Eurosport-ekspert Marius Thorp.
Som på de tre foregående dagene åpnet Hovland med birdie på par fem-hullet 1, banens enkleste. Etter sju strake par kom dagens andre birdie på hull 9 etter en nydelig drive og et innspill til snaue to meter.
– Det er så skremmende høyt nivå på det han lever. Helt utrolig. Man sitter igjen med at han ikke er på sitt beste heller, og så er han der uansett. For en spiller vi har fått, sa Bjørnstad.
23-åringen klarte ikke å utnytte dagens andre par fem-hull 11, men med en ny strålende drive og ditto innspill sikret Hovland dagens tredje birdie på hull 13 fra under en meter.
Etter tre strake par kom dagens fjerde birdie på par fem-hullet 17, hvor Hovland to-puttet etter å ha slått seg inn på green på to slag.
Muligheten for dagens femte birdie kom på hull 18, men Hovland måtte nøye seg med par etter å ha misset putten fra fire-fem meter.
– Han er der igjen. Ikke i nærheten av å gjøre en bogey på denne banen på en søndag. Helt vilt, utbrøt Haugsrud og Bjørnstad da nordmannen gikk av siste green.
Hovlands neste turnering er WGC-Workday Championship neste uke i Florida. Kristoffer Ventura spiller på sin side i Puerto Rico Open, turneringen som Hovland vant i fjor.
Max Homa vant turneringen etter omspill mot Tony Finau. De fleste trodde Homa skulle sikre seieren, men på siste green gikk det galt for 30-åringen:

Tror han har avgjort med superslag – så skjer dette

The Genesis Invitational
Hovland stilnet etter drømmestart – trygt videre til helgen
20/02/2021 KLOKKEN 01:17
The Genesis Invitational
Hovland sjokkerte romkameraten: – Det var helt utrolig
19/02/2021 KLOKKEN 20:14