• Se NM fra Holtsmark dag fire på GOLFTV og Eurosport Norge på søndag fra klokken 10.30. Sikre deg tilgang her!

Litt rufsete spill halvveis i runden gjorde at Reitan kun avanserte en plass opp til en sjetteplass før søndagens siste runde. Eurosports golfekspert Marius Thorp tror likevel at han fortsatt har vinnersjanser.

Golf
Hovland står over turnering – drar hjem fra Hawaii
11/01/2021 PÅ 18:41

– Det er muligheter, men det blir tøft for han. Han blir seks eller syv slag opp, så han må ha en praktrunde i morgen, sier han til Eurosport.no.

Kristoffer Reitan fikk nemlig en pangstart på lørdagens første hull med to eagles og en birdie, men så kom et litt ujevnt spill med fire bogeys på rappen. Tross en god avslutning med eagle og to birdies igjen, ligger 22-åringen under topp-tre etter siste runde. Det er kanskje ikke helt som hovedpersonen selv hadde håpet på.

– Han er nødt til å henge med, og han har gjort en god jobb med det. Men han kjenner nok på de fire bogeyene og tenker at det ødelegger mye i dag, sier Thorp.

Kristian Krogh Johannessen leder nå NM med -17 over par og avanserte en plass etter fredagen, som er seks slag over Reitan. Det er ikke uventet mener eksperten.

– Vi hadde han som vår favoritt før NM, så vi har truffet bra der. Johannessen er solid og han kjenner banen godt. Han er i storform om dagen, sier Thorp.

Bak toppen ligger Andreas Halvorsen nå med -14 over par, og Jarand Ekeland Arnøy med -13. Espen Kofstad avanserte opp to plasser etter lørdagens runde og ligger på en foreløpig delt fjerdeplass med -12 over par.

– Det har vært underholdene så langt. Det har svingt litt fram og tilbake. Både på herre og damesiden så svinger det veldig. Det er absolutt ikke avgjort enda, men det er jo slik vi vil ha det, vi ønsker spenning, sier Thorp.

Etter fredagens andre runde var eksperten imponert over at konkurransens yngstemann yppet seg i toppen. Etter lørdagens tredje dag derimot ble det litt tøffere for Bård Skogen, som falt syv plasser ned til en delt tiendeplass med - 6 over par.

– Bård falt av i dag. Han klarte ikke å holde det oppe, gjorde noen dumme feil og klarte ikke å nullstille etter det. Avslutter han bra i morgen så er det godkjent, men likevel en litt skuffende dag, avslutter Thorp.

Golf
PGA avlyser turnering på Donald Trump-bane
11/01/2021 PÅ 07:33
Sentry Tournament of Champions
Hovland beholder plassen på verdensrankingen
11/01/2021 PÅ 07:29