Golf

Arnøy leder golf-NM – Ruud sjanseløs på å greie cuten

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Casper Ruud

Foto: Scanpix

AvMalin Hamilton
31/07/2020 på 20:05 | Oppdatert 31/07/2020 på 20:05

Jarand Ekeland Arnøy fra Fana leder golf-NM etter to runder. Han er 13 slag under par. Tennisproffen Casper Ruud var sjanseløs.

  • Se NM fra Holtsmark på GOLFTV og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her.

– Veldig underholdene dag i dag også. De beste er jo i toppen. Alle de syv første er syv vi kunne sett for oss at var der før NM startet. De største profilene er med i toppen, sier Eurosports golf-ekspert Marius Thorp etter dagens NM-runde.

Golf

Ekspert mener Hovland vil klare cuten med god margin: – Det ser stabilt og bra ut

FOR 7 TIMAR SIDAN

En som ikke helt klarte å sette sitt preg på turneringen var tennisesset Casper Ruud.

Ruud prøvde seg i mesterskapet på Holtsmark Golfklubb i Asker og håpet å greie cuten. Det ble umulig da han gjorde en førsterunde på 89 slag. Fredag forbedret han seg kraftig og brukte 77 slag, men med 22 over par var han 18 slag fra å få spille videre.

Åpningsdagen fikk ikke Ruud en eneste birdie. Fredag greide han tre birdier, men det ble også fem bogeyer og en trippelbogey. Ruud hadde bare tre spillere bak seg av dem som fullførte de to første rundene.

Profilene innfrir

Arnøy innledet turneringen med en 64-runde og har etter fredagens 67-runde ett slags ledelse til Kristian Krogh Johannessen fra Drammen (65-67). Elias Bertheussen og Bård Bjørnevik Skogen deler 3.-plassen ytterligere ett slag bak.

Eurosports golf-ekspert Marius Thorp lot seg imponere av flere fredag ettermiddag.

– Hvem synes du utmerker seg spesielt i startfasen av årets NM?

– Bård Skogen er oppe blant de syv beste. Han er yngstemann i NM som ypper seg, eller så er det ganske forventet med de som er på toppen på herresiden. Det er de største profilene som er der, svarer han.

– Ikke råd til noen feilskjær

Både Espen Kofstad og Kristoffer Reitan startet dagen med 3 birdies på de 9 første hullene. Nå mener eksperten at de må sette inn støtet til helgens runder.

– Nå må de benytte seg av morgendagen. Det er to av de største navnene og de har litt slag å hente igjen. For deres skyld så blir morgendagen ekstremt viktig. De må fortsette i morgen for å sette seg i en god posisjon og har ikke råd til noe feilskjær for da kommer de andre opp, sier han.

Av andre spillere med internasjonale meritter er Espen Kofstad nummer seks og Eirik Tage Johansen på delt 10.-plass.

(©NTB/Eurosport)

PGA Championship

Hovland med lovende start i PGA Championship

FOR 21 TIMAR SIDAN
PGA Championship

Hovlands valg sjokkerte «alle» – nå er det slutt

I GÅR PÅ 10:31
Relatert
Golf
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen