– Veldig underholdene dag i dag også. De beste er jo i toppen. Alle de syv første er syv vi kunne sett for oss at var der før NM startet. De største profilene er med i toppen, sier Eurosports golf-ekspert Marius Thorp etter dagens NM-runde.
En som ikke helt klarte å sette sitt preg på turneringen var tennisesset Casper Ruud.
Golf
Golflegenden tilbake i konkurranse neste uke – spiller med sønnen
19 TIMER SIDEN
Ruud prøvde seg i mesterskapet på Holtsmark Golfklubb i Asker og håpet å greie cuten. Det ble umulig da han gjorde en førsterunde på 89 slag. Fredag forbedret han seg kraftig og brukte 77 slag, men med 22 over par var han 18 slag fra å få spille videre.
Åpningsdagen fikk ikke Ruud en eneste birdie. Fredag greide han tre birdier, men det ble også fem bogeyer og en trippelbogey. Ruud hadde bare tre spillere bak seg av dem som fullførte de to første rundene.

Profilene innfrir

Arnøy innledet turneringen med en 64-runde og har etter fredagens 67-runde ett slags ledelse til Kristian Krogh Johannessen fra Drammen (65-67). Elias Bertheussen og Bård Bjørnevik Skogen deler 3.-plassen ytterligere ett slag bak.
Eurosports golf-ekspert Marius Thorp lot seg imponere av flere fredag ettermiddag.
– Hvem synes du utmerker seg spesielt i startfasen av årets NM?
– Bård Skogen er oppe blant de syv beste. Han er yngstemann i NM som ypper seg, eller så er det ganske forventet med de som er på toppen på herresiden. Det er de største profilene som er der, svarer han.

– Ikke råd til noen feilskjær

Både Espen Kofstad og Kristoffer Reitan startet dagen med 3 birdies på de 9 første hullene. Nå mener eksperten at de må sette inn støtet til helgens runder.
– Nå må de benytte seg av morgendagen. Det er to av de største navnene og de har litt slag å hente igjen. For deres skyld så blir morgendagen ekstremt viktig. De må fortsette i morgen for å sette seg i en god posisjon og har ikke råd til noe feilskjær for da kommer de andre opp, sier han.
Av andre spillere med internasjonale meritter er Espen Kofstad nummer seks og Eirik Tage Johansen på delt 10.-plass.
(©NTB/Eurosport)
Golf
Ny karrierebeste for Hovland etter bragden på Bahamas
06/12/2021 PÅ 07:27
Golf
Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland
06/12/2021 PÅ 07:10