22-åringen gikk +5 slag over par for dagen og ligger nå på en 53. - plass i Memphis, Tennessee. Det er 44 plasser ned fra gårsdagens niendeplass.
Amerikaneren Brendon Todd har en foreløpig ledelse i og ligger nå 13 slag foran Hovland, -11 over par.
Golf
Ny karrierebeste for Hovland etter bragden på Bahamas
11 TIMER SIDEN
Etter en strålende åpningsdag fikk Hovland en vesentlig tøffere dag to av turneringen med flere feil og rufsete spill fra 22-åringen.
– En litt uvanlig svak runde fra Viktor Hovland i dag. Både utslag og jernslag har vært endel svakere enn de vanligvis er og da blir hans nærspill satt ordentlig på prøve. Her er han et stykke bak de aller beste på PGA-touren, sa golf ekspert Henrik Bjørnstad i en tekstmelding til Eurosport.no etter siste hull var ferdigspilt.
Men han påpeker likevel at Hovland kommer til å slå kraftig tilbake.
– Det er to runder igjen og jeg tror nok Hovland slår kraftig tilbake. Med to gode avslutningsrunder kan han fortsatt oppnå et veldig godt resultat. Han er bare fire slag bak 21 plassen akkurat nå, så en plassering blant de 20 beste etter søndagens avsluttende runde er fortsatt mulig, fortsatte han.
Før det må Hovland gjøre flere justeringer.
– Han skal nok en tur på rangen etter runden i dag, for å prøve å få justert slagene tilbake til der han ønsker å ha de før runden i morgen, så satser vi på at han er tilbake i godt gammelt slag i morgen, sa Bjørnstad.
Det så først meget lovende ut da Hovland startet på det jevne med to par og en birdie på de første tre hullene (10, 11, 12). Men så kom en litt vondere trend for 22-åringen, som hadde vanskeligheter med nærspillet og fikk bogey på de neste 2. Nordmannen avanserte deretter med en birdie, før han rundet de første 9 hullene med 2 nye bogeys.
– Han kom godt i gang med -1 de første tre hullene, men derfra og inn har det vært en kamp hele veien, sa Bjørnstad.
Etter en halvspilt runde lå Hovland to over par, -1 totalt og som ga en foreløpig delt 28. plass.
– Litt mye opp og ned de første 9 hullene for Hovland i dag. Med blant annet ett utslag i vannet på hull 15, litt svakt nærspill og mer unøyaktige jern-slag enn han vanligvis har, så kommer bogeyene rask rundt TPC Southwind banen, sa Bjørnstad til Eurosport.no etter de siste 9 hullene.
Deretter ble vondt verre for Hovland som startet de neste to med par, før det kom en blytung dobbel boogie etter at ballen fant vannet (3). Avslutningen ble heller ikke noe bedre for 22-åringen. De siste seks endte med par og nok en bogie på nest siste runde.
Nordmannen rundet dermed av dagen av med +5 over par, det er +2 totalt og ned til en 53 plass.
Sett denne?

Hovland gikk med verdensstjerne: – Var en god mulighet til å lære

Golf
Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland
11 TIMER SIDEN
Golf
Gikk nesten tom for krefter: – Greit at det bare ble 18 hull i dag
20 TIMER SIDEN