Populære sporter
All sport
Vis alt

Bunnsolid Hovland-søndag: – Digg å avslutte med den beste runden

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/01/2023 klokken 07:02 GMT+1

Viktor Hovland kommer fra en varierende uke på Hawaii, men søndag ble en opptur for den norske golfstjernen.

Mye å gå på etter årets første turnering: – Sitter ikke helt

Hovland startet dagen på en delt 25. plass og ti slag under par, men skulle spille seg oppover på resultatlisten etter en kjemperunde på den siste dagen av Sentry Tournament of Champions.
Søndag leverte han sin beste runde etter en knallsterk start og en brukbar avslutning. Hovland leverte en bogeyfri runde og registrerte sju birdier.
Til slutt endte han med en 66-runde, som også var den sterkeste runden Hovland leverte på Hawaii.
Resultatet kunne vært enda bedre dersom Hovland hadde vært hetere med putteren. Gjennom runden spilte han seg stort sett til birdiemuligheter på hvert eneste hull, og nordmannen misset flere gode muligheter til å klatre enda mer på resultatlisten.

Middels fornøyd

– Det var litt digg å avslutte uka med den beste runden, men det har ikke vært det beste spillet. Jeg klarer i alle fall å slå litt bedre og putter egentlig ganske greit, så det var en fin runde, oppsummerte Hovland etter runden.
Selv om Hovland avsluttet sterkt, er han klar på at han ikke leverte sin beste golf denne uken på Hawaii - heller ikke søndag.
– Jeg må fortsatt jobbe med slagene. Det sitter ikke helt, men i dag klarer jeg i alle fall å holde det mer i spill. Jeg treffer litt flere greener og gir meg selv litt flere sjanser. Jeg senket et par putter tidlig, og da klarer jeg å slappe av litt.
Svake runder fredag og lørdag sørget for at avstanden til teten var stor allerede før det skulle avgjøres. Selv om det ikke ble en topplassering på Hawaii, var det likevel en opptur å avslutte med en runde sju slag under par.
– Du vil jo selvfølgelig aldri spille dårlig. De to rundene i midten var ikke mye å skryte av, så det er frustrerende å gå utpå der og føle at du ikke har spillet. Men jeg viste i hvert fall at jeg kan gå gode runder uten å spille mitt beste.
Hovland endte på delt 18. plass, 17 slag under par. Colin Morikawa ledet en god stund på -27 og hadde seks slag til konkurrentene på det meste tidlig, men en svak avslutning av Morikawa og en knallsterk avslutning av Jon Rahm gjorde at spanjolen endte to slag foran Morikawa.
Rahm gikk nemlig de seks siste hullene seks slag under par, mens Morikawa gikk to slag over par. Dermed vant Rahm på -27, mens Morikawa endte på -25. Seieren var Rahms åttende på PGA-touren og hans første siden Mexico Open i mai i fjor.

Pangstart

Viktor Hovland fikk en meget god start på den siste runden. Etter par på det første hullet, skulle Hovland dra i en birdie fra tre og en halv meter allerede på det andre. 25-åringen fra Oslo fulgte opp med et nytt par, før han skulle spille seg oppover på resultatlisten.
Hovland fortsatte det solide spillet og kunne notere birdie på scorekortet, både etter det fjerde og det femte hullet. Birdiekjøret skulle bremse litt etter dette, til tross for at nordmannen fortsatte å spille seg til gode muligheter. På det niende hullet skulle han igjen finne veien til birdie, og dermed rundet han halvveis på fire slag under par.
Det var langt bedre enn hva han hadde levert tidligere i uken, der de første ni hullene viste seg å være utfordrende for den norske golfstjernen.

Fulgte opp

Viktor Hovland fortsatte storspillet etter runding. På det tiende hullet vartet han opp med en ny birdie. Etter dette skulle det stoppe opp litt på birdiefronten, men han holdt seg hele veien unna bogeyene.
Etter tre strake par skulle Hovland fortsette å forbedre scoren sin. To strake birdier på det 14. og 15. hullet sørget for at 25-åringen kom seg opp på -17.
Hovland skulle også avslutte godt. Han fortsatte å spille trygt og solid, og noterte seg for nye par på det 16. og 17. hullet. Det samme gjorde han på det aller siste hullet, og endte dermed opp med sju birdier og elleve par på runden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame