Populære sporter
All sport
Vis alt

Akterutseilt Hovland – kompisen herjer med feltet

Joakim Opphus

Publisert 08/01/2023 klokken 07:08 GMT+1

Viktor Hovland ligger lngt ned på resultatlistene i Sentry Tournament of Champions på Hawaii. Hovands kompis Collin Morikawa derimot virker å ha funnet tilbake til sitt gamle jeg på ferieøya Maui.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Etter to dager med berg og dalbane-runder på Hawaii, ble Viktor Hovlands tredjerunde av det litt mer stabile slaget, men det trengs likevel en super sisterunde dersom han skal klare å få med seg en topplassering fra turneringen på Maui.
Nordmannen gikk tredjerunden på -3. Han falt tre plasser på leaderboarden og ligger på en del 25. plass etter tre spilledager. Det var riktignok en oppløftende dag fra tee for nordmannen.
Han traff 9 av 18 fairwayer og 15 av 18 greener, men i motsetning til førsterunden så var putteren ikke like het. Hovland tjente 1,84 slag på feltet fra tee til green, men tapte hele 2,92 på greenene.
Collin Morikawa virker å funnet tilbake til gammel storhet på Hawaii. Etter et dårligere 2022 for hans del, har han jobbet beinhardt med puttingen - som har vært en svakhet i hans spill. Det virker å ha båret frukter. Han leder Shots Gained: Putting-statistikken for turneringen med 2,26 inntjente slag med putteren.
Amerikaneren leder på -24, mens nestemann på lista (Matt Fitzpatrick, J.J. Spaun og Scottie Scheffler) ligger på -18. Hovland ligger på -10 totalt etter tre runder.

Mer stabil

Hovland fikk nok en treg start på sin runde på Kapalua-banen. Han misset en putt på én meter og startet med en bogey på åpningshullet. Etter to par kom det nok en bogey på hull 4.
Dagens første birdie kom på hull 7 etter at han satte putten fra greenkanten og nesten 10 meter. Som han har gjort på det to foregående rundene tok han også vare på par fem hullet det niende og gjorde sin tredje birdie på hullet i turneringen.
25-åringen har vært betraktelig bedre på de siste ni hullene denne uken på Hawaii. Dag tre var intet unntak.
Han startet siste halvdel med en ny birdie på 10 - som på første- og andrerunden.
Hovland var fremme og luktet på birdies på både hull 11, 12, 13 og 14, men ingen av puttene ville falle i hullet for golfstjernen.
På hull 15 kom endelig en ny birdie, som også var hans tredje birdie på samme hull i turneringen. Hovland avsluttet også runden med sin tredje birdie på hull 18.
En mer stabil runde av nordmannen, men veien til en topplassering ser vanskelig ut. Han går ut 19:20 søndag kveld for sin sisterunde. Han spiller sammen med amerikanske Trey Mullinax.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame