Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland tapte terreng – sterk avslutning rettet på inntrykket

Joakim Opphus

Publisert 07/01/2023 klokken 06:43 GMT+1

Viktor Hovlands andrerunde i Sentry Tournament of Champions var av det varierende slaget. En sterk siste halvdel reddet runden og en betydelig svakere første ni for nordmannen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Etter en flott åpningsrunde på Hawaii av Viktor Hovland ble andrerunden på ferieøya en betydelig tøffere dag for den norske golfstjernen.
Han endte opp med å gå runden ett slag under par, men falt hele 11 plasser på resultatlisten. Før de to siste rundene ligger han på en 22. plass av de 38 spillerne som spiller på Hawaii.
Veien opp til Collin Morikawa som leder turneringen er lang. Hovland ligger på -7 totalt i turneringen, mens Morikawa leder på -16.

Dårlig start

Hovland startet dagen på verst mulig vis. Han åpnet med bogey på hull 1, samt to nye på 3 og 4, og var tre over par tidlig på runden. En birdie på hull 5 rettet opp litt den dårlige starten, men på par tre hullet det 8. havnet han i problemer igjen.
Først misset han green på innspillet. Chippen fra roughen klarte han ikke å flytte mer enn en drøy halvmeter frem i banen. Tredjeslaget var heller ikke spesielt bra. Han landet ballen for kort og den spratt tilbake i roughen igjen. På fjerdeslaget fikk han endelig ballen opp på green ca. én meter fra hullet.
Hovland satte metersputten for en dobbelbogey og falt med det ned til -2 totalt i turneringen og +4 på runden.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ler av stjernens reaksjon: – Fikk dere det på kamera?

Sterk siste halvdel

Men som han gjorde ved runding på førsterunden så satte Hovland i gang med en liten birdierekke. Han gjorde birdie på hull 9,10 og 11, etter noen strålende jernslag - spesielt på hull 10 og 11.
På hull 12 røk Hovland på ytterligere en bogey. Det så også ut til at det skulle komme nok en bogey på hull 14. Han måtte ta et straffeslag og droppe etter å ha slått ballen ut i det én meter høye gresset som omringet hullet.
25-åringen derimot viste frem litt magi og var bare millimetre unna å sette tredjeslaget fra ca. 25 meter.
Etter å ha reddet par på 14, vartet han opp med nok en super-avslutnings om han gjorde på dag én. Han tok vare på par fem hullet det 15 og gjorde birdie. På hull 16 slo han et eksepsjonelt jernslag til bare én meter fra hullet for nok en birdie.
Han avsluttet runden med å senke en putt på ca 3,5 meter for dagens sjuende birdie. Hovland gikk sine siste ti hull fem under par på en dag hvor spillet varierte mye til tider.
Hovland slår ut 19:35 på sin tredjerunde på Hawaii. Han spiller sammen med Scott Stallings.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame