Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik forklarer Hovland sin «syke» statistikk: – Passer spillet mitt

Oppdatert 03/01/2023 klokken 21:39 GMT+1

Viktor Hovlands spinnville statistikk overrasker til og med han selv. Suksessen har også ført til et nytt kallenavn for nordmannen.

Her blir Hovland overrasket med gave: – Der har du jobba bra

Viktor Hovland har spilt 66 PGA-turneringer i USA. Han har ikke vunnet én av dem.
Men på 12 starter i PGA-turneringer utenfor landets grenser står han igjen med hele fem triumfer. Nesten halvparten av gangene Hovland deltar i en PGA-turnering som ikke er på amerikansk grunn vinner han.
– Det er ganske sykt, sier Hovland da han blir presentert med statistikken i Eurosports golfpodcast FORE!.
Han ga også en forklaring på hvorfor han gjør det så bra på såkalte resortbaner.
– Jeg tror det passer spillet mitt litt mer. Banene er som regel litt mykere og det er ofte en del vind, noe jeg er vant til fra Oklahoma. Jeg kan slå ballen lavt og jeg føler jeg har veldig god kontroll på ballen når jeg slår den lavt inn i vinden.
– Kombinert med myke fairwayer så gjør det at man vet som regel hvor ballen vil ende opp. Det tror jeg er en liten del av hvorfor det går så bra på resortbaner.
Hovland sier det er mer «point and shot-golf», som passer han bra. Men han tror også det dreier seg mye om tilfeldigheter at han kun har lyktes utenfor USA.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hawaii-klima førte til utstyrsendring for Hovland: – Følte meg ufyselig

«Resort King»

De fem resortseirene ha kommet på Puerto Rico - som også var hans første PGA-triumf - samt to seire både i Mayakoba i Mexico og Albany på Bahamas.
Som en følge av suksessen har Hovland også fått et nytt kallenavn. Han har blitt omtalt som «The Resort King» av flere amerikanske medier etter suksessen utenfor fastlandet.
Da han gjestet Eurosports podcast ble han også overrasket med en Resort-relatert gave. Se video av det i toppen av saken.
Så gjenstår det å se om Hovland fortsetter sin resortbane-dominans denne uken når han skal bryne seg på en resortbane som han ikke har hatt like stor suksess de siste årene.
De to forrige gangene Hovland har spilt på The Plantation Course på Kapalua på Hawaii har det endt i en 31. plass og en 30. plass.
Nordmannen spiller sammen med Keegan Bradley på åpningsrunden på Hawaii. Duoen slår ut 22:55 norsk tid torsdag kveld.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame