– Viktor er ung i golfsammenheng, men allerede en veldig god spiller. Jeg har ikke spilt så mye med ham, men han synes å være veldig solid. Han har mye spennende på gang, noe som er veldig gøy å se. Han har mange gode år foran seg, sier Dustin Johnson til NTB.
Han er verdensener i golf, har vært nummer én i verden i totalt 115 uker og vunnet to majorturneringer i karrieren. I tillegg har han 27 PGA-tourseirer på CV-en.
Saudi International
Gladmelding for Hovland: Kom seg innenfor «magisk» grense
07/02/2021 KLOKKEN 14:35
Når Hovland får spørsmål om hva han synes om skryten fra Johnson, svarer han først i kjent Hovland-stil:
– Han satt vel på podiet her og følte han måtte si noe snilt om meg, da.
Før han fortsetter, noe mer alvorlig:
– Det er veldig hyggelig og motiverende å høre. Han er jo soleklar nummer én i verden. Jeg har mye respekt for golfspillingen hans og måten han er på. Jeg prøver å lære mye av ham.
– Hva gjør Johnson til verdens beste? Hva har han som ikke du har?
– Han er veldig presis og slår både langt og rett. Han er god med samtlige køller, samtidig som han har få svakheter i spillet sitt. Likevel føler jeg selv at jeg begynner å ta store steg nå. Jeg er mye bedre enn det jeg var på denne tiden i fjor.

Derfor drar Hovland til Saudi-Arabia

Turneringen denne uken er del av Europatouren og ikke PGA-touren. Hovedgrunnen til at Hovland er med i Saudi International, er målet om å spille Ryder Cup i Wisconsin i USA til høsten.
For å være kvalifisert til en plass på det europeiske Ryder Cup-laget må man spille fire turneringer på europatouren den sesongen Ryder Cup blir avholdt. Det betyr at Hovland fram til 12. september må spille tre europatourturneringer i tillegg til denne ukens Saudi International.
– Det passet fint å spille denne i Saudi-Arabia. Jeg tar meg fri etter denne helgen, så blir det PGA-turneringer på østkysten fremover.
Hovland håper å komme med på Ryder Cup-laget til Europa. Fortsetter han storspillet, er det nok liten tvil om at han blir med.
– Det har lenge vært en drøm for meg. Jeg satt alltid hjemme da jeg var liten og så på Ryder Cup, så å nå kanskje få spilt det selv, hadde vært utrolig kult. Det er en stor turnering med mye trøkk, og jeg savner det å spille på lag. Det gjorde jeg som junior i Norge og på college i USA.
Hovland synes det har vært god fart på golfeventyret han nå er en del av.
– Det har jo gått veldig fort, denne reisen. Jeg håper samtidig det ikke er slutten, men begynnelsen! Det er ganske sykt å tenke på hvor man var for noen år siden.
(©NTB)
Saudi International
Mareritt-rekke ødela for Hovland: – En real festbrems
07/02/2021 KLOKKEN 12:00
Saudi International
Hovland plutselig med for fullt i tetkampen: – Så ikke helt den komme
06/02/2021 KLOKKEN 13:08