• Se alt fra RBC Heritage på GOLFTV fra 12.45 hver dag. Hovedsendingen på Eurosport Norge ser du fra 21.00!
Hovland endte -6 etter første dag, det holder til foreløpig 3. plass. 22-åringen er ett slag bak lederduoen Ian Poulter og Mark Hubbard.
– Jeg drivet solid i dag, og fikk mange korte jernslag inn til greenene, noe som denne banen legger opp til. Mange av disse slo jeg veldig bra, og jeg satt veldig mange 5-6-meters putter gjennom dagen. Det fløt veldig bra, sa Hovland til Eurosport etter runden.
RBC Heritage
Ny sterk Hovland-søndag: – Det kan smelle skikkelig neste uke
21/06/2020 PÅ 16:27
Se intervjuet med Hovland etter åpningsrunden her (saken fortsetter under):

Hovland: – Har jobbet mye med det som gikk galt sist

Spektakulær avslutning

Hovland startet åpningsrunden strålende med tre birdies på de seks første hullene, men måtte tåle to strake bogeys på hull 16 og 17.
Men 22-åringen hentet seg inn igjen og leverte tre strake birdies på hull 1, 2 og 3 (han startet dagen på back nine). Deretter fulgte fem par, før Hovland avsluttet på spektakulært vis med en eagle på det 9. og siste hullet.
Fra 95 feet, nesten 30 meter, chippet Hovland ballen rett i koppen på sitt andre slag.
– Jeg gjorde et par feil på slutten av de første ni, men klarte å avslutte med stil, smilte Hovland.
Hovland ble forrige uke nummer 23 i den første turneringen etter koronapausen, Charles Schwab Challenge.
– Jeg var glad for å ende på 23. plass med det som var dårlig ballstriking. Jeg følte meg komfortabel gjennom hele koronapausen, men to uker før oppstarten var det akkurat som jeg bare mistet det. Utslagene forsvant til høyre, og jeg visste ikke hva jeg holdt på med. Men jeg har jobbet godt på rangen denne uken for å rette på ting, og det fungerte bedre i dag, sier Hovland.

– En perfekt start

– Han fortsetter bare trenden fra forrige uke, hvor det var gradvis forbedring dag for dag. Alle som kjenner Viktor Hovland sitt spill vet at denne banen passer han bra, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
RBC Heritage spilles på Hilton Head, en bane som på papiret altså passer Hovland svært godt med smale fairways og behov for god presisjon fra tee.
– Det er jo aldri noen garanti for å gå -6, men det virket som han hadde massevis av gode muligheter. Han kom seg nærme pinnen og ga seg seg selv flere gode birdie-muligheter. I tillegg fikk han i noen lengre, blant annet den siste der. En perfekt start, rett og slett, sier Thorp.

Også Ventura leverte

Også Kristoffer Ventura leverte en strålende runde torsdag. 24-åringen gikk -7 på andre dag av The King and Bear Classic på Korn Ferry Touren, og ligger foreløpig på 21. plass. Ventura gikk første dag på par.
– Det er veldig kult at han fortsetter der han slapp sist uke. Han virker å ha funnet ut av det, og jeg håper han holder på det i tiden fremover. Det virker meget lovende. Vi kan vel kalle dette en god torsdag for våre gutter, sier Thorp.
Ventura ble nummer fire da Korn Ferry Touren startet opp igjen forrige uke. Se hva han sa etter turneringen på TPC Sawgrass:

Fornøyd Ventura etter golf-returen: – Det er dette jeg elsker

RBC Heritage
Hovland skuffet i andre runde: – Litt rotete
19/06/2020 PÅ 21:50
RBC Heritage
Hovland: – Har jobbet mye med det som gikk galt sist
18/06/2020 PÅ 19:13