Hovland klatret oppover listene etter en sterk avslutningsdag under Charles Schwab Challenge i Texas. Med fem birdies på de siste ni hullene endte nordmannen på -4 for dagen og -8 totalt, godt nok til en 23. plass.
– Det har sett gradvis bedre ut dag for dag. Spesielt i dag var han mye nærmere pinnen og spilte generelt sett bedre. Det mangler litt på nøyaktigheten, men det er en lovende start på resten av sesongen, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Golf
Hovland fikk eksklusiv invitasjon av Tiger Woods - slik avslutter han 2021
18/10/2021 PÅ 18:37
Thorp ser mye av de samme tendensene i Hovlands spill som tidligere i sesongen.
– Ser man bak resultatet er det solid i alle deler. Det er mye av de samme tendensene som vi så tidlig i sesongen – han er noe svakere rundt green og med putteren, men fra tee til green er det bra.
Hovland skal spille alle de fire første turneringene etter PGA Tourens gjenoppstart, og neste uke venter RBC Heritage på Harbour Town Golf Links i South Carolina. Det er en bane som på papiret passer Hovland svært godt.
– Nå kommer det en skikkelig klassisk og fin bane neste uke, med smale fairways og stort fokus på presisjon. Den bør passe Viktor veldig bra, så det blir spennende å se. Tar han med seg det positive fra denne uken, så bør det være en god fit for ham.

Ventura topp fem på Korn Ferry Tour

Kristoffer Ventura fikk ikke muligheten til å spille i Texas, men lå ikke på latsiden av den grunn. 24-åringen stilte til start i Korn Ferry Classic på ærverdige TPC Sawgrass, og norsk-mexicaneren leverte virkelig i sesongcomebacket.
Etter en avsluttende 67-runde endte Ventura på delt fjerdeplass, kun to slag bak vinneren Luke List.
– Det er først og fremst veldig gledelig. Han leverer fire runder på 60-tallet. Han kjente nok at han hadde en skikkelig lav runde i seg i dag, og prøvde å være aggressiv hele veien. Så de tre bogeyene han fikk på rad der handler nok om små marginer, sier Thorp.
For fra hull 11-13 kom det tre strake bogeyer i en ellers feilfri runde fra Ventura. Han startet med fem birdies på de første ni hullene, og hentet seg inn med to nye mot slutten av runden.
– Det er utrolig gledelig å se at han har brukt pausen så bra, og får en så god start, sier Thorp.
Eurosports golfekspert er usikker på når vi får se Ventura på PGA Touren igjen. Hans ranking gjør nemlig at det neppe dukker opp noen muligheter før etter de fire åpningsturneringene.
– Jeg tror han må vente til et stykke ut i juli. Skal jeg gjette, så tipper jeg det blir Barracuda i slutten av juli, sier Thorp.
Se intervju med Ventura etter turneringen her:

Fornøyd Ventura etter golf-returen: – Det er dette jeg elsker

The CJ Cup
Hovland med flott avslutning i Las Vegas
17/10/2021 PÅ 22:06
The CJ Cup
Hovland med birdie-tørke – endte dagen to slag under par
16/10/2021 PÅ 23:39