Dermed ligger Hovland an til å klare cuten før runden skal spilles ferdig lørdag morgen.
Det var knyttet store forventninger til det norske håpet inn mot dag to i RBC Heritage.
RBC Heritage
Ny sterk Hovland-søndag: – Det kan smelle skikkelig neste uke
21/06/2020 PÅ 16:27
– Hovland er kapabel til å vinne turneringen, han har vunnet en PGA-turnering før. Det er viktig at han nå tar vare på godfølelsen og bygger videre på den. Starten har vært fantastisk og har gitt selvtillit, forklarte Marius Thorp til Eurosport.no tidligere på fredagen.
Nordmannen avsluttet den første dagen med en svært imponerende eagle etter å ha chippet inn fra nærmere 30 meters hold. Dermed lå han på -6 og 3. plass før fredagens runde - kun bak Ian Poulter og Mark Hubbard, ingen av dem er små navn.

-8 etter de første ni

Det var ingen ideell åpning på fredagens runde for Viktor Hovland. Bogey på hull 1 var ikke drømmestarten. Heldigvis klarte han birdie allerede på hull 2, før han spilte på par de to neste.
To nye birdier og en par fulgte før nok en sur bogey kom på hull 8. Det niende hullet var igjen par, og halvveis i runden lå dermed Hovland på -2 og -8 totalt sett, etter gårsdagens -6.
Det hersket også noe usikkerhet rundt været med potensielle tordenbyger akkurat da Hovland skulle gå ut, men heldigvis holdt det seg solrikt i South Carolina - det skulle derimot endre seg etter hvert.

Håpet på birdier

Etter som kjent å ha spilt på -6 torsdagen, håpet man å se Hovland overgå det hele fredag, men han lå bak skjema etter de første ni hullene.
Men:
– Han kan gjøre birdie hvor som helst her ute, Viktor. Det er ikke å være grådig å be om et par birdier til, var dommen fra kommentatorduoen halvveis.
På flere av hullene hadde han svært gode utslag som ga han gode utgangspunkter til birdier, men sluttproduktet var ikke like sterkt som på torsdagen. På hull 12 lå han kun fem meter unna hullet, men puttet to meter forbi, noe han neppe var særlig fornøyd med.

Kjipe hull på tampen

På hull 13 fikk Hovland en seig bogey etter et dårlig utslag og kløning i bunkeren.
– Det er så unødvendig på det hullet også. Det er ett av de enkleste på hele banen, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud.
En lignende opplevelse var faktum på hull 15. Etter å ha ligget rett utenfor green før tredjeslaget, endte han opp på fem slag og par. Nok en misbrukt mulighet for Viktor Hovland.
Det var ikke bare på nordmannen det sluttet å skinne. Også været ble betraktelig dårligere. Tordenbyger veltet inn over området, og til slutt valgte arrangøren å avlyse dagens aktivitet og utsette resten av spillet til lørdag morgen.
Dette sa han etter runden torsdag:

Hovland: – Har jobbet mye med det som gikk galt sist

RBC Heritage
Hovland: – Har jobbet mye med det som gikk galt sist
18/06/2020 PÅ 19:13
RBC Heritage
Knallstart av Hovland i South Carolina
18/06/2020 PÅ 16:39