Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny sterk Hovland-søndag: – Det kan smelle skikkelig neste uke

Espen Blaker

Oppdatert 22/06/2020 klokken 08:09 GMT+2

Viktor Hovland leverte en ny god avslutningsrunde i RBC Heritage.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

Viktor Hovland fikk en pangstart på søndagens avsluttende runde i RBC Heritage, men litt marginer imot på de siste ni hullene gjorde at det ikke ble den virkelige lave scoren man kunne håpe på.
Likevel, en 66-runde og -5, totalt -14, betyr en ny solid prestasjon av 22-åringen på PGA Touren etter koronapausen. Hovland endte på 21. plass i South Carolina, hvor Webb Simpson gikk til topps.
– Det er en glimrende prestasjon, en ny veldig bra turnering. Det er stabilt og han kommer i lite problemer. Rett og slett bunnsolid. Det ser ut som selvtilliten vokser og spillet trender i riktig retning, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Nordmannen fikk en forrykende start med to eagler på de fem første hullene, begge ganger etter strøkne innspill som gjorde at han måtte senke putter fra mindre enn to meter. På hull 8 serverte Hovland nok et innspill av ypperste merke, og fra en halv meter satte han birdie-putten.
Birdie-mulighetene kom også på back nine, men marginene var ikke med Hovland, som flere ganger kun var centimetre ifra å sette puttene.
– Etter en sånn type runde tenker han nok at han kunne gått enda lavere, spesielt når han får den starten og gir seg selv flere gode muligheter etter hvert. Men likevel, det er helt klart et steg videre fra forrige uke. Det er stabilt og han havner så og si aldri i problemer, sier Thorp.
Hovland ble forrige uke nummer 23 i Charles Schwab Challenge. Neste uke venter Travelers Championship på TPC River Highlands i Connecticut.
– Nå blir det veldig spennende å se om han klarer å bygge videre på dette i Travelers. En litt rolig fredag gjør jo at han ikke kjemper om seieren denne uken, så det er lite som skal til. Det kan smelle skikkelig allerede neste uke. Veien er kort til seierskampen, og det føler han nok selv også, sier Thorp.
Se hva Hovland sa etter torsdagens åpningsrunde her:
picture

Hovland: – Har jobbet mye med det som gikk galt sist

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame