• Se siste dag av Puerto Rico Open i kveld fra 20.00 på Eurosport 1 og GOLFTV. Få tilgang her!
22.45: Jeg har ikke ord. Viktor Hovland avgjør turneringen med en MONSTER-PUTT på det 18. og siste hullet. Han tar sin og Norges første seier på PGA Touren. JEG HAR IKKE ORD!!!

Her avgjør Hovland med monsterputt: – Det er det sykeste!

Puerto Rico Open
Dette blir neste turnering for Hovland
24/02/2020 PÅ 09:11
22.19: Teater lå langt bedre enn han kunne frykte, og kunne slå seg godt fremover på fairway. Hovland slår ut midt i fairway.
22.14: Birdie-putten sitter ikke på 17, og dermed har Hovland ett hull å gjøre det på!
22.08: Teater med et svakt utslag på 18, og må sannsynligvis bare slå seg inn på fairway igjen. Det kan bli ekstremt viktig!
22.06: For et vanvittig drama vi får servert. Hovland med et glimrende innspill på 16, og kan svare birdien til Teater!
22.04: Men Teater får putte for birdie på 17, og setter den! Dermed er han likt med Hovland før han skal ut på det siste hullet.
22.03: Det ser ut som greenen på hull 18 er oversvømt med vann. Hva skjer nå? – Det er ikke spillbart sånn det ser ut nå, sier Henrik Bjørnstad.
22.01: Været blir bare dårligere og dårligere. Regnet HØLJER ned. For et drama! Men Hovland leverer likevel et nydelig utslag på det 16. hullet!
21.59: Hovlands birdie-putt på 16 blir kort, sannsynligvis grunnet regnet. Ender med par. Teater leverer på sin side et nydelig utslag på 17 og har en kjempemulighet til å komme seg likt med Viktor!
21.57: Plutselig åpner slusene seg og regnet øser ned. Som om det ikke kunne bli mer dramatisk der ute...
21.49: HERRE JEMINI!! Hva betyr et litt svakt innspill når du kan chippe i for EAGLE? For et slag!! Tilbake på -19 og alene i tet med fire hull igjen!

Hovlands eagle-chip fikk det til å koke: – Wow!

21.42: Treffer dårlig med innspillet på hull 15. Havner i roughen til høyre, kort for green. Hmmm...
21.35: Josh Teater gjør birdie på hull 15 og går opp i ledelsen med -18! Stanley avslutter med en ny bogey på hull 18 og detter tilbake på -15.
21.30: Status i toppen: Teater og Hovland på -17, Stanley og Grillo på -16, Ryder -15, Laird -14.
21.27: Birdie-putten ser bra ut lenge, men glir av helt mot slutten. Surt! Laird gjør bogey og er mest sannsynlig ute av seierskampen.
21.22: Nydelig innspill fra roughen på hull 14 fra Hovland. – Vi skulle gjerne hatt den en meter eller to lengre, men dette er en god mulighet, sier kommentator Per Hagusrud.
21.13: God birdie-mulighet på hull 13, men det vil seg ikke. Hovland ler litt av egen prestasjon der...
21.08: Kyle Stanley, en av tre spillere som inntil nylig delte ledelsen på -17, gjør bogey på hull 16. Dermed er det Hovland og Teater som deler ledelsen med Stanley og Grillo ett slag bak. Laird er nummer fem, ett slag bak der igjen.
21.00: Hovland henter seg heldigvis kjapt inn og gjør par på hull 12. Det samme gjør Laird. Status quo før siste seks hull.
20.56: Spillpartner Martin Laird gjør på sin side birdie på samme hull, og er dermed med i seierskampen for fullt igjen på -15. Fem mann innenfor to slag i toppen nå, plutselig ble det ordentlig spennende igjen!
20.43: Nei, nei, nei. Akkurat i det ting ser ut til å løsne skikkelig, så havner Hovland i ordentlig trøbbel på hull 11. Utslaget havner i veikanten til høyre, og derfra treffer han dårlig og havner i nede i noe som ligner en grop foran green. Vi får ikke bilder igjen før han putter for dobbel bogey, men misser også den. En trippel bogey betyr at Hovland raser ned til -17, samme score som både Kyle Stanley og Josh Teater.

Hovland i skikkelig trøbbel – endte med trippel bogey

20.39: Nå er det mye som går Hovlands vei der ute. Både Teater og Grillo gjør bogey på hull 11. Tre slags ledelse!
20.33: HAR DU SETT PÅ MAKEN!? Hovland chipper rett i koppen for birdie på hull 10, og leder turneringen med to slag!

Her chipper Hovland i for birdie på hull 10

20.31: Bogey fra Josh Teater på hull 10! Den trengte vi. Hovland alene i tet! Samtidig gjør både Stanley og Grillo birdies, da er begge på -17, to slag bak Viktor.
20.30: Hovland med et godt forsøk på hull 9, men mangler noen centimeter. Ny par og -1 halvveis, fortsatt delt ledelse med Josh Teater på -19. Nå er hovedsendingen i gang på Eurosport 1 og GOLFTV, så få på TVen! For en avslutning dette blir!

Hovlands nære å sette lang birdie-putt på hull 9

20.19: Argentinske Emiliano Grillo gjør bogey på hull 9 og går tilbake til -16. Dermed er Hovland og Teater nå tre slag foran Stanley og Grillo. Ser ut som dette kan bli et two horse race!
20.17: Innspillene er ikke like nærme pinnen som de var i går. Lang putt for birdie på hull 9 nå...
20.05: ...noe han nesten gjør! Men bare nesten. Laird misser en kort par-putt, og gjør dagens andre bogey. Skotten er nå fire slag bak Hovland og Teater.

Hovland chipper nesten i koppen på hull 8

20.00: Lang putt for birdie på hull 7, men må ta til takke med dagens sjette par. Heller ikke noe ideelt utslag på 8, må chippe i for å gjøre birdie.

Hovland for birdie på hull 7

19.44: Må nøye seg med par etter at birdie-putten ikke sitter på hull 6. Martin Laird gjør på sin side bogey, og er dermed tre slag bak lederduoen Hovland/Teater. Se Hovlands putt her:

Hovland misser birdie-putt på hull 6

19.36: Jadda! Dagens første birdie på hull 5, og Hovland er tilbake i delt ledelse. Se putten her:

Hovland åpnet birdie-kontoen på hull 5

19.33: Ny birdie fra Teater på hull 6, og dermed overtar han ledelsen alene på -19!
19.27: Emiliano Grillo med sin fjerde birdie for dagen på hull 5. Argentineren er nå på -17, slaget bak Hovland og Teater. Kyle Stanley runder første ni på -5, og er fortsatt -16.
19.20: Fire par på de fire første for Hovland. Nordmannen har fortsatt til gode å treffe en fairway. Laird gjør også par. Men det gjør ikke Josh Teater - amerikaneren gjør birdie på hull 5 og er dermed oppe i delt ledelse med Hovland!
19.13: Vi har begynt å få inn noe bilder på feed her. Foreløpig fra WGC i Mexico, men de vil også vise noe fra Puerto Rico. Legger inn her fortløpende!
19.07: Ny par fra Hovland på hull 3 etter utslag i bunker. Ikke den sedvanlige presisjonen fra tee så langt, men det er lang tid å rette det opp på. Laird gjør også par, og avstanden er fortsatt på ett slag. Argentinske Emiliano Grillo har fått en kjempestart og er -3 etter fire hull. Fem mann som har en luke ned til resten nå, Hovland i tet på -18, Teater og Laird på -17, Stanley og Grillo på -16. Dette blir et drama!
18.59: Kristoffer Ventura avslutter med en ny birdie på hull 18, og ender dermed på -11 totalt etter en avsluttende 67-runde. Foreløpig delt 13. plass, oppløftende fra mannen som har slitt veldig hittil denne sesongen. «Veldig positiv uke med masse å bygge videre på. Synes det ligner mer og mer på fjoråret, noe han bekrefter selv! Bare å håpe han får nok muligheter fremover nå» sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
18.56: Ai ai ai, Martin Laird slår kraftig tilbake etter å ha åpnet med dobble bogey. Skotten gjør eagle på hull to, og er tilbake på -17. Hovland gjør sin andre strake par. Den ellers så treffsikre nordmannen har misset fairway på begge de to første hullene...åpningsnerver?
18.53: Kyle Stanley gjør birdie nummer fem på hull nummer seks. For en start han har fått. Er alene på 3. plass nå, to slag bak Hovland.
18.42: Kristoffer Ventura gjør birdie på hull 17 og er -4 før sitt siste hull for turneringen. Vårt andre norske håp er med det på delt 26. plass med totalt -10.
18.40: Oioioi! Mens Hovland åpner med par, gjør Laird dobbel bogey! Dermed faller 37-åringen til -15, tre slag bak Hovland. Nå er det altså Josh Teater som er nærmeste utfordrer!
18.32: Stanley gjør sin fjerde (!) birdie på like mange hull, mens Josh Teater åpner med birdie. Teater var nummer 3 etter lørdagens runde, to slag bak Hovland. Han er dermed likt med Laird på -17, ett slag bak nordmannen.
18.20: Fem minutter til Hovland slår ut i lederball med Martin Laird. Nordmannen leder altså med ett slag på skotten etter lørdagens runde. «Det ser ut som spilleforholdene er gode i dag. Jeg tror nok det trengs en runde på -4 eller bedre fra Viktor for å vinne», sier Eurosports golfekspert Marius Thorp. Skulle Hovland vinne på -22, vil det være den laveste vinnerscoren i Puerto Rico Opens historie.
18.10: Nå er flere topp ti-spillere i gang, og mange av de har fått en pangstart. Kyle Stanley, som startet dagen på delt 7. plass, har gjort birdie på alle de tre første hullene. Amerikaneren rykker med det opp til 4. plass med -14, fire slag bak Hovland. Maverick McNealy, som også er i posisjon til å bli Rookie of The Year, er på -12 med to birdies på de første tre.
18.00: Venezuelanske Jhonattan Vegas er foreløpig dagens mann i Rio Grande etter å ha satt ny banerekord med sin 62-runde, ti under par. Han har med det rykket opp til delt 4. plass med -13 totalt.
17.58: Da er det under en halvtime til Hovland slår ut på siste dag. Kristoffer Ventura er godt i gang med sin avsluttende runde, og er for øyeblikket -3 for dagen etter 14 spilte hull. Vårt andre norske håp er med det på delt 27. plass med -9 totalt. Med en god avslutning kan det bli en fin plassering også på Ventura.
17.55: Det vanker ikke bare 540.000 dollar i premiepenger om Hovland skulle gå til topps i Puerto Rico. Bare se på dette:
  • 300 FedExCup-poeng
  • 24 verdensranking-poeng
  • Vinner-kategori ut 2021-22-sesongen
  • Plass i The Players Championship 2020
  • Plass i PGA Championship 2020
  • Plass i Sentry Tournament of Champions 2021.
I tillegg vil Hovland antakeligvis rykke opp fra 102. til 58. plass på verdensrankingen, avansere fra 131. til 37. plass på FedExCup-listen og ta et stort steg mot deltakelse i The Masters 2020 (hvor topp 50 på verdensrankingen får plass). Han vil også styrke sine sjanser for en Ryder Cup-plass betraktelig, samt mest sannsynlig avansere til 3. plass på «The Arnold Palmer Award»-listen (tidligere Rookie of the Year).
17.53: Eurosports golfekspert Marius Thorp er optimistisk før søndagens avslutningsrunde. «Jeg forventer mye av det samme stabile spillet fra tee til green, så håper jeg han klarer å være tålmodig og ta sjansene som garantert kommer. Gjør han det så tror jeg det blir svært vanskelig å ta ham», sier Thorp.
17.50: Du kan se høydepunkter fra gårsdagens Hovland-runde nederst i saken. Oslo-gutten endte på 64 slag (åtte under par) og var storfornøyd i etterkant. Intervjuet kan du se under:

– Det ville vært utrolig å vinne allerede nå

17.45: Hei og velkommen til dekningen fra siste dag av Puerto Rico Open, hvor Viktor Hovland kan ta sin første seier på PGA Touren. Nordmannen leder etter tre av fire dager på -18, ett slag foran skotske Martin Laird. Hovland og Laird slår ut 18.25 norsk tid, og vi vil følge runden frem til den offisielle sendingen starter (20.30). Vi håper å få inn bilder fra Puerto Rico rundt 19.30, som vil bli publisert her så fort som mulig. Fra 20.00 er vi på Eurosport 1 og GOLFTV med høydepunkter fra dagen så langt, før vi altså er direkte inne fra 20.30.

Se høydepunktene fra Hovlands superrunde

Puerto Rico Open
Får publikum til å bryte ut i latter: – Visste ikke at det var taler
24/02/2020 PÅ 08:42
Puerto Rico Open
Dette betyr triumfen for Hovlands fremtid: – En drømmeliste av goder
23/02/2020 PÅ 23:20