• Se Honda Classic med Viktor Hovland på Eurosport Norge og GOLFTV torsdag fra 20.00! Få tilgang her
Etter et ellevilt drama sikret Viktor Hovland seg sin første seier på PGA Touren med en monsterputt på banens siste hull søndag kveld.
Se putten her (saken fortsetter under):
Puerto Rico Open
Dette blir neste turnering for Hovland
24/02/2020 PÅ 09:11

Her avgjør Hovland med monsterputt: – Det er det sykeste!

Triumfen i Puerto Rico betyr enormt mye for 22-åringen, både på og utenfor banen.
For i tillegg til 540.000 dollar i premiepenger, i overkant av fem millioner kroner, er Hovland sikret følgende goder:
  • 300 FedExCup-poeng
  • 24 verdensranking-poeng
  • Vinnerkategori og sikret spill på PGA Touren ut 2021-22-sesongen
  • Plass i The Players Championship 2020
  • Plass i PGA Championship 2020
  • Plass i Sentry Tournament of Champions 2021
Hovland ser ut til å rykke opp fra 102. til 58. plass på verdensrankingen, avansere fra 131. til 37. plass på FedExCup-listen og ta et stort steg mot deltakelse i The Masters 2020 (hvor topp 50 på verdensrankingen får plass). Han vil også styrke sine sjanser for en Ryder Cup-plass betraktelig, samt mest sannsynlig avansere til 3. plass på «The Arnold Palmer Award»-listen (tidligere Rookie of the Year).
Se vinnerintervjuet med Hovland her (saken fortsetter under):

Hovland etter seieren: – Helt vilt!

– En «life changer»

Eurosports golfekspert Marius Thorp er ikke i tvil om hva dette vil gjøre med Hovlands videre karriere.
– Det forandrer enormt mye. Det er jo en drømmeliste av goder som følger med. Han går inn i vinnerkategorien, og det blir en «life changer», iallefall de neste to årene. Seieren gir en enorm forutsigbarhet med tanke på fremtiden, som er ekstremt viktig i golfsporten. Man kan slappe mye mer av og ikke tenke på at man hele tiden må presse inn turneringer og levere for å beholde kortet på PGA Touren. Det er en kjempegulrot.
– Hva vil dette gjøre med Hovland som både person og spiller?
– For det første, så fjernes spørsmålet som har hengt over ham siden han ble proff. Mange har spurt ham hvordan det har vært å se college-kompisene Matthew Wolff og Collin Morikawa vinne. I tillegg vinner han fra en ledende posisjon etter en berg-og-dalbane av en sisterunde. Dette kommer til å gi Viktor enormt med selvtillit og motivasjon i fortsettelsen.
– Hvor mye vil forandre seg med tanke på fokuset rundt Hovland etter dette?
– Han har allerede hatt enormt mye fokus på seg siden i fjor sommer. Men nå får han jo seieren ved siden av navnet sitt, og da kommer han ikke akkurat til å bli mindre populær. Det kommer til å bli snakket mye om ham, og da handler det om å ta til seg all positiv energi og bygge videre på det, som han har sett Morikawa og de andre gjøre.
Saken fortsetter under videoen:

Hovlands eagle-chip fikk det til å koke: – Wow!

Tror på Masters-deltakelse

Hovlands triumf kom etter en periode med svakere resultater enn det han leverte i fjor sommer og høst. Thorp har likevel aldri vært bekymret over den resultatmessige utviklingen.
– Golfsporten er så utrolig uforutsigbar. En spiller kan vinne en turnering etter å ha misset flere cuter på rad, og Josh Teater (som ble nummer to i Puerto Rico) er jo det siste eksempelet på det. Det er riktig at Hovland ikke har levert de samme resultatene som tidligere, men han har nok likevel følt at ting var på riktig vei etter turneringen i Dubai, selv om han misset cuten i Phoenix. Pebble Beach nå sist var bra utenom siste dagen, og så klaffer det nå. Det har ikke vært tvil om at det kun var et spørsmål om tid før det smalt, selv om resultatene kanskje ikke har gjenspeilet seg på leaderboardene.
Hovland kommer ikke til å hvile på laubærene, for nå kommer turneringene på rekke og rad for unggutten. Allerede torsdag stiller han til start i Honda Classic, så venter Arnold Palmer Invitational før prestisjetunge The Players.
En turnering Hovland enda ikke er klar for, er en annen av de aller største, The Masters. Men etter søndagens triumf er veien plutselig kort til å kunne spille på ærværdige Augusta fra 9-12. april.
– Han er forventet å klatre til 58. plass på verdensrankingen, og det er de 50 beste som får innpass. Med en god prestasjon i The Players, så er han inne.
– Og hvordan anser du mulighetene for at det skulle skje?
– Ganske store, iallefall nå!

Her chipper Hovland i for birdie på hull 10

Puerto Rico Open
Får publikum til å bryte ut i latter: – Visste ikke at det var taler
24/02/2020 PÅ 08:42
Puerto Rico Open
Hovland tok sin første PGA Tour-seier etter vanvittig drama
23/02/2020 PÅ 21:36