PGA annonserte torsdag en ny og revidert plan for resten av 2019-20-sesongen.
Den sier at PGA Touren skal starte opp igjen den 8. juni, hvor det er planlagt at Charles Schwaab Challenge skal spilles i Texas.
Ryder Cup
Hovland fleipet med lagkameratene: – Vi har kanskje blitt litt for godt kjent
I GÅR PÅ 07:05
Tourens opprinnelige plan var å starte med samme turnering 18. mai, men den planen er nå altså forskjøvet med tre uker.

– Veldig ambisiøst

Videre planlegger man å spille de fire første turneringene uten tilskuere. RBC Canadian Open, som opprinnelig var satt opp 8. juni, kanselleres. Det samme gjelder Barbasol Championship som skulle gått 13-19 juni.
– Det er en veldig ambisiøs plan. Selv om man ikke har tilskuere, er det fortsatt mange folk i sving på disse turneringene. Både de som jobber med selve arrangementet men ikke minst TV-team. TV-biten blir jo ekstremt viktig nå, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Men om den lar seg gjennomføre, har golfentusiaster mye å se frem til.
– Det blir jo noen magiske måneder hvis de får dette til, med masse action hele veien. Vi får krysse fingrene for at det kan gjennomføres. Men ved første øyekast ser det som sagt ambisiøst ut. Dette er nok planen de ønsker å gjennomføre, så har de nok både en plan B og C i bakhånd. Men de må jo prøve og gjøre et forsøk, så jeg forstår godt at de er offensive i utgangspunktet.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Woods: – En krig som ikke har en synlig fiende

Kan bli kritisk for Ventura

De tre invitasjonsturneringene som er på kalenderen (Charles Schwaab Challenge, RBC Heritage og The Memorial) har alle fått utvidet felt fra 120 til 144 spillere, for å gi flere sjansen til å spille seg opp på FedExCup-poenglisten.
Sesongens siste turnering, TOUR Championship i Atlanta, skal avholdes fra 31. august til 7. september. Dette er den siste av tre playoff-turneringer som skal avgjøre den endelige poenglisten. De to første er The Northern Trust i Boston (17-23 aug.) og BMW Championship i Illinois (24-30 aug.).
– Det blir jo annerledes i og med at vi ikke får verken US Open eller Masters. Det blir spennende å se hvordan de løser det med størrelse på startfelter i de vanlige turneringene, for eksempel i forhold til vår egen Kristoffer Ventura, sier Thorp.
For i motsetning til Viktor Hovland, som har sikret seg spillerettigheter for de to kommende PGA Tour-sesongene, ligger Ventura an til å ikke få fornyet sin status blant den ypperste golfeliten.
Og med mindre turneringer og flere spillere om beinet, blir ikke sjansene større.
– Nå er en del av de bedre spillerne nødt å spille de mindre turneringene for å ha mulighet til å vinne FedEx-cupen. Det vil jo gå utover de lavere rangerte spillerne, som for eksempel Ventura. Det er jo tross alt en del millioner dollar i potten. Det har ikke kommet veldig godt ut hvordan de løser den delen av det, annet enn at de forstørrer invitational-turneringene. Spillerne kan ikke gjøre noe annet enn å forberede seg til 11. juni, så får vi se hvordan det blir. Det blir spennende å se, sier Thorp.
I tillegg har PGA offentliggjort planen for første del av 2020-21-sesongen. Den starter med Safeway Open i California 7. september - samme dato som avslutningsdagen for 2019-20-sesongen. Den siste turneringen som er satt opp er PNC Father-Son Challenge i Orlando, Florida.
PGA har også annonsert at A Military Tribute at the Greenbrier, hvor Viktor Hovland tok en 10. plass i inneværende sesongs premiere, ikke blir en del av PGA-sirkuset neste sesong.

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

Ryder Cup
Hovland så kompisen avgjøre Ryder Cup for USA: – De to er fremtiden
26/09/2021 PÅ 20:56
Ryder Cup
Europa-laget i trøbbel – dette er Hovlands motstander søndag
26/09/2021 PÅ 11:43