Det er i denne ukens Eurosport-vodcast «Golf i karantene: Viktor Hovland» at 22-åringen blir spurt om hvordan han har jobbet for å bli den atleten han er i dag.
For det er tydelig at det norske golfesset har utviklet sin fysikk den siste tiden, noe som har blitt lagt merke til fra flere hold. Hovland avslører blant annet at han har oppsøkt en annen spiller på PGA Touren om råd på området.
The CJ Cup
Hovland med birdie-tørke – endte dagen to slag under par
17 TIMER SIDEN

Rådført seg med muskelbunt

Den spilleren er amerikanske Bryson DeChambeau. 26-åringen har nemlig gjennomgått en helt ekstrem forvandling det siste halvåret. I løpet av tre måneder la han på seg over 10 kilo med ren muskelmasse. Grunnen var at han ønsket å øke lengden på drivene sine.
– Jeg husker ikke helt hvem han gikk til, men han nevnte at han trodde at kroppen er ikke noe sterkere enn det svakeste ledd. Han prøvde å bli sterkere i absolutt alle deler av kroppen. Han fant etter hvert ut at det ikke var underarmene, men styrken i fingrene som lå veldig langt bak resten av kroppen. Kroppen klarte ikke kontrollere de hastighetene som han potensielt hadde i seg. Da drev han å klemte på baller og gjorde flere andre øvelser, og plutselig gikk ballhastighet og lengdene opp. Det var skikkelig interessant å høre på. I tillegg strekker han aldri ut etter øktene, og mener han er mykere enn noen gang, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

Selv har ikke nordmannen planlagt mer enn å bygge stein for stein nå i starten.
– Styrkeprogrammet har jeg nettopp fått, så jeg er egentlig bare inne i den første uka. Jeg skal gjøre det ganske basic og prøve å bli sterkere. Samtidig skal jeg jobbe med noen småting i svingen for å få mer lengde. Jeg skal sakte men sikkert øke litt her og der, så blir det bra.
For det er ikke musklene Hovland har jobbet mest med frem til nå i år.
– Når jeg har vært ute og reist så har jeg vært veldig glad i å løpe. Jeg klarte jo såvidt å fullføre en 3000 meter back in the day, men med en gang jeg begynte å løpe mer, synes jeg det var ganske gøy. Jeg dro det kanskje litt langt – løping ikke det viktigste for en golfspiller. Så den er lagt litt død nå.

YouTube-inspirert fasting

Også på kostholdssiden har Hovland tatt drastiske grep.
– I forhold til kosthold så har jeg sett en del på YouTube. Det er blitt ganske hipt og trendy å drive med såkalt «intermittent fasting». Det handler om å faste 16 timer i døgnet, for så å kun spise i de resterende 8 timene. Som regel har jeg spiserom fra rundt 11 til 19, og da prøver jeg også å spise sunt med mye proteiner for å få musklene til å holde seg i gang.
Hovland er en del av den ny, suksessfull generasjon som alle ser ut som toppidrettsutøvere. Det har ikke alltid kjennetegnet golfsporten.
– Kulturen har endret seg ganske mye. Det er fortsatt en del som gjør hva de vil, men de fleste har ganske strenge rutiner på ting. Alle ser ikke ut som Rory McIlroy, men de fleste er ganske godt trente fysisk.
Det inkluderer vår egen Viktor Hovland, som tydeligvis har planer om å bli en enda mer ekstrem atlet i tiden som kommer.

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

The CJ Cup
Tar caddien på senga med albatross: – Ser ut som han har ramlet av månen
I GÅR PÅ 22:35
The CJ Cup
Offensiv Hovland: – Det er bare å mate på videre
I GÅR PÅ 21:45