Golf

Hovlands utfordring: – Ønsker ikke å fremstå som en drittsekk

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

hovland

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
25/03/2020 på 23:09 | Oppdatert 25/03/2020 på 23:19

Viktor Hovland har på kort tid blitt blant de mest populære spillerne på PGA Touren. Det har ført til at 22-åringen har måttet bli mer egoistisk.

Det var i forrige ukes «Golf i karantene: Viktor Hovland» at golfstjernen fortalte om den nye hverdagen og alt den har ført med seg.

  • Se sendingen på GOLFTV eller hør den som podcast her!
Golf

Enorm golf-økning: To uker unna magisk tall-grense

FOR 12 TIMAR SIDAN

For 22-åringens popularitet har bare økt og økt den siste tiden. Golfverdenen var allerede betatt av den karismatiske nordmannen som gikk til topps i US Amateur i 2018, og da han i tillegg tok PGA Touren med storm så har trykket og oppmerksomheten nådd nye høyder.

Hovland er gjennomgående blant de mest populære spillerne blant både journalister og fans, noe som har ført til at han rett og slett har måttet bli strengere med seg selv og de rundt ham.

– Ønsker ikke å fremstå som en drittsekk

– Det er ganske utfordrende. Jeg har prøvd å bli litt bedre på å si mer nei. Jeg har alltid sagt ja til det aller meste, men jeg har blitt nødt til å prioritere hardere. Kommer det noen opp til meg uten å ha gitt beskjed, så må jeg som regel bare si nei, sier Hovland i Eurosports golfvodcast.

For golfstjernen har etter hvert innsett viktigheten av å tenke mer på seg selv og sitt beste.

– Jeg har tross alt en jobb å gjøre, og i det gjelder det å forberede seg best mulig og ha nok energi. Jeg ønsker ikke å fremstå som en drittsekk, men det er bare sånn det er.

At Hovland skal fremstå som en drittsekk, er nok hans minste bekymring. For selv om han nå må prioritere litt hardere, er han fortsatt like smilende og karismatisk når han først stiller opp.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Her knekker han sammen av Carews videohilsen: – Hvilken jævla legende!

00:01:52

– Det var en del kilo som lettet fra skuldrene

Men selv om 22-åringen alltid virker å ha et smil på lur, var det likevel tydelig å se at humøret ikke var på topp ute på banen i ukene før sin første seier på PGA Touren. Hovland innrømmet i etterkant at han hadde begynt å legge mer press på seg selv etter en svakere periode, men i Puerto Rico var humøret et helt annet.

– Det var en del kilo som lettet fra skuldrene. Det er veldig befriende å vite at jeg er garantert spill på Touren i to og et halvt år til, og at jeg i tillegg får innpass i en del store turneringer.

For etter å ha vunnet en turnering han i utgangspunktet ikke var satt opp til å spille, slipper Hovland å kaste seg på lignende «last minute» muligheter i fremtiden.

– Jeg valgte å spille i Puerto Rico fordi jeg ikke hadde så mange turneringer under beltet og var litt bak på FedEx-lista. Nå trenger jeg ikke å spille turneringer jeg ellers ville følt at jeg måtte spilt. Alt blir mye mer frigjort. Misser jeg cuten med et slag, så er ikke det verdens undergang. Du har et sikkerhetsnett som gjør alt mye lettere.

Resten av PGA Tour-sesongen er fortsatt et stort spørsmålstegn etter at koronaviruset satte en stopper for alt spill. Hovland bruker dagene til å bygge opp fysikken frem mot neste turnering – når enn det måtte bli.

– Jeg har tilgang til en gym som jeg har prøvd å trene en annen type styrke i. Jeg ønsker å være sterkere når vi setter i gang igjen, og med det øke hastigheten på utslagene. Får jeg økt den med noen miles per hour uten å tenke på det, så vil det hjelpe. Ellers henger jeg bare med gutta på laget, vi trener og spiller og har det gøy. Det er en veldig avslappet hverdag hjemme i Oklahoma, avslutter Hovland.

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

00:00:46

Golf

Amerikanske stjerner spilte inn over 200 millioner

25/05/2020 PÅ 07:24
Golf

McIlroy og Johnson vant veldedighetsgolf

18/05/2020 PÅ 07:13
Relatert
Golf
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Golf

Enorm golf-økning: To uker unna magisk tall-grense

FOR 12 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Golf

Hovland chipping

00:00:26

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

FOR 11 TIMAR SIDAN