• Følg dag to av PGA Championship i vårt livestudio. Hovland går ut kl. 19.47.
Det var ikke bare spillet hans som sjarmerte en hel golfverden på første dag av PGA Championship.
PGA Championship
Tror Hovland vil slå tilbake: – Bare å glede seg til juni
23/05/2021 KLOKKEN 19:33
Viktor Hovland leverte også den kanskje mest minneverdige seansen ute på Ocean Course torsdag, da han etter et upresist utslag havnet i en svært utfordrende posisjon like ved en av fairway-bunkerne.

Brøt ut i latter

Den amerikanske TV-sendingen plukket nemlig opp diskusjonen mellom Hovland og caddie Shay Knight i forkant av andreslaget. Hovland stod først nede i bunkeren og prøvesvingte med en wood, men innså fort at det ikke var en realistisk mulighet.
– Jeg vet ikke hva som er mulig her. Kanskje jeg bare skal chippe meg ut i fairway, sa Hovland til Knight.
Knight spurte deretter Hovland hvilken kølle han kunne gå for om han klatret opp og stilte seg på gresset ovenfor bunkeren.
– Det går ikke..., sa Hovland, før han klatret opp på kanten. Etter å ha visualisert seg slaget fikk pipen en annen lyd.
– Dette kan faktisk gå, sa Hovland, etterfulgt av en god latter.
Knight påpekte at han ikke ønsket en løsning som potensielt kunne resultere i en høy score, men Hovland betrygget caddien med at han mente han kunne få til et bra slag.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

Ekstatiske amerikanere

Etter litt mer frem og tilbake bestemte 23-åringen seg for å gå for løsningen med å stå oppe på gresset over bunkeren, og resultatet ble nok noe av det bedre han kunne ha håpet på: Hovland fikk ballen opp i bakken til venstre for green.
– Det der var ganske sykt! utbrøt Hovland selv etter slaget, noe som fikk de amerikanske kommentatorene til å le.
– For et imponerende slag. Som han selv sa, det VAR ganske sykt! For en kul seanse, lo de i boksen.
Og mer latter skulle det bli. For etter det imponerende slaget fulgte Hovland opp med å rake bunkeren selv.
– Først tar han den avgjørelsen, og så raker han bunkeren! Han er utrolig! Jeg elsker fyren. Han er så morsom, er han ikke? applauderte kommentatorene.
Hovland fulgte opp med en nydelig chip, og fra en drøy meter reddet han par på hullet.
– Det finnes par, og det finner major-pars. Det der er fra øverste hylle. Det der var en oppvisning i tålmodighet. Det så et øyeblikk ut til at han hadde et bakgårdssalg av alle køllene i bagen!

Dette sa Hovland om episoden

Etter runden ble Hovland spurt om hendelsen.
– Først trodde jeg at jeg kom til å ha en god stance, men jeg fant ingen gode alternativer. Jeg vurderte flere slag, så tenkte jeg «hva om jeg prøver å hooke den». Jeg valgte en 5er jern og prøvde å få den over hazard-området. Så fort jeg fikk kontakt skjønte jeg at det kom til å skje, så jeg var virkelig fornøyd med den, smilte Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Her avslører PGA-stjernen sitt Hovland-ønske

Også Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad lot seg begeistre av seansen.
– Jeg syns det var helt herlig. Bare den latteren hans da han oppdaget at han hadde en ny løsning med annen stance og flytter tilbake på høyrefoten... «Ja, det her kan jo funke!» Så begynner han å le. Han er bare så avslappet der ute og helt komfortabel uansett hvilken situasjon han havner i, sier Bjørnstad.
Eksperten mener hendelsen var et perfekt eksempel på det gode samarbeidet mellom Hovland og Knight.
– De fremstår som en perfekt match. Shay er en rolig og herlig fyr, med selvtillit, erfaring og trygghet i jobben. Han kan utfordre Viktor der det trengs. Den samtalen var helt nydelig. Og at han redder par derfra, det var jo kremen av alt.
Bjørnstad tror Hovlands popularitet vil skyte til nye høyder etter episoden.
– Den latteren, og at han raker bunkeren selv... Hvem er det som gjør det? Han er så herlig. Han fikk nok en den tusen nye fans der ute i dag, for å si det mildt.
PGA Championship
Ny tung Hovland-dag: – Sånt har man ikke råd til
22/05/2021 KLOKKEN 21:33
PGA Championship
Hyller Hovland tross «juniorfeil»: – Beundringsverdig
22/05/2021 KLOKKEN 10:25