Det var Norsk Golf som omtalte saken først.
Han er rangert som nummer 36 i tennisverdenen og har bemerket seg som en av norges største idrettsprofiler. Etter en litt annerledes koronahverdag hvor hovedidretten er satt på vent, skal 21-åringen nå begi seg ut på en ny utfordring, nemlig NM i golf på Holtsmark FK fra 30. juli til 2. august. Som du forøvrig kan se på Eurosport sine kanaler.
– Jeg gleder meg veldig. Det er ikke til å legge skjul på at det blir en veldig utfordrende opplevelse. Men jeg spiller ikke bare for å stille opp, og hvem vet? Spiller jeg to av mine livs runder, kan jeg forhåpentligvis klare cuten. Det blir det største målet for meg, men da må jeg nok spille litt over evne, sa Ruud til Norsk Golf onsdag ettermiddag.
Golf
Hovland med byks på verdensrankingen etter triumfen på Bahamas
9 TIMER SIDEN

Blir ikke golfkarriere

Ruud påpeker at han skal trene bra mot turneringen, men legger vekt på at det likevel er tennisen som er i fokus.
– Jeg skal trene bra frem mot NM, men det er naturligvis tennisen som jeg fokuserer mest på hver dag. Jeg har spilt en del golf nå i vår og sommer, og jeg føler jeg slår ganske greit. Jeg spilte en del også da jeg var liten, så svingen er der, sier Ruud til Norsk Golf.
Det hadde vært gøy å få startet en golfkarriere, men med mye tid vekk fra kjæresten som et resultat av tennisen, utelukker han muligheten for å satse på golf.
– Jeg har faktisk foreslått det for kjæresten, men da sa hun at da forlater hun meg! Det er så mye reising med tennis, så hvis vi klarer å holde sammen de neste 15 årene, er hun naturligvis ikke så keen på at jeg skal begynne på en helt ny karriere, smiler Ruud.

– Pleier å være ganske steady

Holtsmark GK er Ruuds nye golf-klubb og onsdag ble det klart at profilen fra Snarøya har fått en spesialinvitasjon til turneringen med bruken av et wild-card fra arrangørklubben.
Interessen blir fort enda større når en tennisspiller begiver seg ut på golfbanen i stor konkurranse. Da lures det også på hvordan tennis-stjernen selv sine beskriver egne ferdigheter er som golfspiller.
– Når jeg spiller dårlig, ender jeg vanligvis rundt åtte-ti over, og når jeg spiller bra, ligger jeg rundt par. Jeg pleier å være ganske steady. Jeg får ganske bra fart i slagene på grunn av tennisen, men jeg vil ikke se på meg selv som en «ball-striker», forklarer Ruud til norsk golf.
Det blir god konkurranse for Ruud. På Eurosport kan du se 21-åringen møte spillere som Espen Kofstad, Karoline Lund, Marianne Skarpnord, Eirik Tage Hohansen, Madelene Stavnar, Celine Borge, Tonje Daffinrud og Kristoffer Reitan.
Sett denne?

Må smile av eget reisevalg

Hero World Challenge
Avsluttet sesongen på best mulig vis: – Har fortsatt mye å gå på
10 TIMER SIDEN
Hero World Challenge
Her avgjør Hovland: – Der kjente jeg tårene trille!
21 TIMER SIDEN