Denne uken plasserer både eksperter og bookingselskaper det norske golfesset i favorittsjiktet foran PGA-turneringen i Detroit. For å ta seg fram til storbyen som er kjent for å produsere biler har Hovland benyttet seg av sin egen firhjuling.
22-åringen har nemlig ikke benyttet seg av flytransport siden turneringsaktiviteten startet opp igjen under viruskrisen. I stedet har det blitt mange timer bak rattet.
Rocket Mortgage Classic
Bryter ut i latter av «norsk» spørsmål: – Jeg skjønte det!
05/07/2020 KLOKKEN 12:11
Nettstedet golf.com og golfdigest.com gjør begge et poeng ut av Hovlands valg av framkomstmiddel. Sistnevnte har tegnet opp et kart over den Oklahoma-bosatte nordmannens reiserute de siste ukene, og fastslår at han så langt har tilbakelagt rundt 4800 kilometer.
Brorparten av reisen har Hovland selv sittet bak rattet.

Foretrekker bilen

Golfesset avviser selv at smittefrykt er hovedgrunnen til at han har valgt bilen som framkomstmiddel.
– Selv om jeg må sitte i bilen og kjøre i 15 timer, er det mer behagelig, fordi jeg kan dra når jeg vil og pakke med meg mer i bilen. Det gir litt mer frihet på den måten, sier han ifølge golfdigest.com.

Må smile av eget reisevalg

Normalt blir golfstjernene fraktet fra turnering til turnering i chartrede fly. Hovland gjør det imidlertid på sin egen måte. Nylig brukte han 16 timer og en hel natts kjøring for å forflytte seg fra et sted til et annet.
– Jeg så ikke så mye, og det føltes ikke så bra. Det var ikke spesielt smart, sier golfstjernen om valget.
Tiden bak rattet bruker han blant annet til å høre podkaster, og fartsbøter har det ikke blitt noen av.
– Ikke så langt, sier golfstjernen.

Historisk ranking

Forrige uke spilte han inn en drøy million kroner på 11.plassen i PGA-turneringen i Connecticut. Det beviste at Oslo-guttens form er solid.
Den sterke innsatsen ga også et hopp på verdensrankingen, der han som første nordmann nå er inne topp 50. Hovland er nummer 45.
Denne uken er det ny turnering i Detroit, og deretter går ferden videre til nye turneringer. Hovland er klar på at bilen skal brukes også i ukene som kommer.
(©NTB)
Rocket Mortgage Classic
Hovland måtte le av reporterens lovnad: – Det går sikkert bra!
03/07/2020 KLOKKEN 17:34
Rocket Mortgage Classic
Hovland fortsetter storspillet – henger med i tetkampen
03/07/2020 KLOKKEN 16:08