Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertens Masters-favoritter: – Han er en «big time player»

Marius Thorp

Oppdatert 04/04/2023 klokken 08:33 GMT+2

Discoverys golfekspert Marius Thorp har plukket ut sine tre personlige favoritter før 2023-utgaven av The Masters.

Collin Morikawa er blant Discovery-ekspertens favoritter før The Masters

Foto: Eurosport

Ventetiden er over!
Årets første major-uke har omsider ankommet, og det er vårens vakreste eventyr vi står overfor: Masters på Augusta National. Dette er jo selve starten på sesongen for golfelskende nordmenn, og kanskje har påskeharen spart det største og beste egget til slutt.
For vi går jo alle og håper på at Viktor Hovlands første major-triumf skal komme, og det hadde jo vært fantastisk om den skulle komme på selveste Augusta. Men i mine øyne er nok ikke vår mann blant de største favorittene foran årets utgave av Masters, selv om han absolutt er i en gruppe utfordrere som kan ikle seg den grønne jakken om alt skulle klaffe.
Augusta National Golf Club tester de aller fleste delene av spillet til verdens beste utøvere. Den er ikke skremmende lang eller smal fra utslagene, har heller ikke noe fryktinngytende rough, men fra slag nummer to og inn kan denne banen bite meget hardt!
Det blir sagt at Augusta er en «second shot golf course», og det er lett å forstå med ekstremt harde og ondulerte greener som straffer hver minste unøyaktighet. Kombinert med et godt spill inn mot green må man også være forberedt på å kunne gjøre en god del «up&downs» rundt de krevende greenene, man må kunne bruke all den kreativiteten man har, ha god hastighetskontroll på greenene da man kan få en del putter fra avstand med mye helling og onduleringer og ikke minst må man ta vare på de fire par 5-hullene!
Så med denne informasjon i banken, samt en god titt på tidligere erfaringer og resultater på Augusta National, har jeg plukket ut tre navn jeg har stor tro på foran årets utgave av Masters. Jeg er vel ikke velkjent for å treffe spikeren på hodet når jeg går litt mer analytisk til verks, men disse tre spillerne har alle verktøy på trengs for å kunne kle seg i grønt søndag kveld.

3. Collin Morikawa


Mange omtaler stjerneskuddet som verdens beste jernspiller, og statistikken støtter godt opp om dette. Har klokket inn tre topp-ti plasseringer i år, men det begynner å bli en stund siden sist seier: The Open sommeren 2021.

Spillet har trendet riktig vei den siste tiden for Morikawa, som rundet av fjorårets Masters med 67 slag og en femteplass alene. Han har klart cutten alle tre gangene han har spilt Masters, og også gravdvis forbedret sin plassering år for år.
I år er det er hans putting som har varierert mest av de ulike delene i spillet, men Morikawa har vist ved flere anledninger i sin fortsatt korte, men meget dekorerte karriere, at han mestrer presset. 26-åringen fra California er en «big time player» og kommer ikke til å trekke seg unna om lukten av grønn jakke nærmer seg søndag ettermiddag.
Husker du denne? Saken fortsetter under:
picture

Hovland nær «umulig» hole-in-one på Augusta

2. Tony Finau


Puerto Rico-forbannelsen er for lengst borte for Milton Pouha Finau, som han egentlig heter. Amerikaneren har tre topp-ti plasseringer av fem mulige på Augusta, og var som kjent i siste gruppe i 2019 når Tiger vant sin femte grønne jakke. Så han har med andre ord virkelig fått kjenne på presset av de siste ni hullene på en søndag på Augusta.

33-åringen vant tidligere i årets sesong i Houston og har kun én misset cut, med samtlige plasseringer innenfor de 25 beste. Det er helt klart det lange spillet som er hans største styrke, men Finau er mye sterkere enn man skulle tro både på og rundt green. Det vil komme godt med på Augusta.

Tony er en spiller de fleste alltid vil ha en viss skepsis til om han er kapabel til å ta en av golfens største titler, men selve kvalitetene i spillet er udiskutable. Så er spørsmålet om han vil det nok, mestrer den typen press og klarer å snøre igjen sekken om muligheten byr seg. Jeg tror på Finau!

1. Scottie Scheffler


Det er kanskje litt kjedelig å fyre av verdens beste spiller som min første favoritt, men jeg klarer ikke finne noen grunner til at Scottie Scheffler ikke kommer til å være der oppe på søndag. Golfens svar på Erling Braut Haaland har igjen funnet formen på vårparten og har rett og slett vært skremmende god de siste ukene.

Etter hans seier i Phoenix for rundt 15 måneder siden har Scheffler fem seiere, blant dem Masters, Players, API og WGC Matchplay, og ytterligere ti topp ti plasseringer. Han har vært verdens beste golfspiller i et år nå og det er ingenting som tyder på at det skal stoppe her.

Det er absolutt ingen svakheter i spillet til amerikaneren, og han virker heller ikke særlig påvirket av at han nå er favoritten hver eneste uke. Heller tvert imot. Han dominerte feltet i fjorårets utgave, og vant sin første major i komfortabel stil. Så gjenstår det å se da om han kan gjøre noe kun Tiger har gjort de siste 30 årene, nemlig vinne to grønne jakker på rappen.

Jeg sliter hvert fall med å finne grunner til at det ikke kan skje.
Så får vi se om noen av mine tips slår til, eller om det kommer noen andre fra dypet og setter seg i Butlers Cabin søndag kveld. Været ser også ut til å sette sitt preg på årets turnering med både torden, regn og nordavind fra alle kanter. Det kan bli farlig det!
Uansett: Happy Masters week, alle sammen!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame