Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland skeptisk til omdiskutert Masters-endring

Espen Blaker

Oppdatert 03/04/2023 klokken 16:08 GMT+2

For andre år på rad har ikoniske Augusta National fått seg en overhaling før The Masters. Viktor Hovland er blant flere profiler som er skeptiske til endringen.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

AUGUSTA (Discovery):
Mens LIV-spillernes inntog på Augusta preger de utenomsportslige overskriftene før årets første major-turnering, er det noe helt annet som står i fokus om man ser på det rent sportslige.
I forkant av fjorårets Masters-utgave ble par 5-hullet 15 forlenget med 20 yards, noe som gjorde det langt vanskeligere med null (!) eagles hele turneringen.
I år er det hull 13 som har blitt forandret - et annet par 5-hull som historisk sett har vært det letteste å spille på ikoniske Augusta National.
Dette skjedde under fjorårets Masters (saken fortsetter under):
picture

Hovland nær «umulig» hole-in-one på Augusta

Skeptisk Hovland

Essensen i endringen er at utslagsstedet har blitt flyttet 35 yards (32 meter) lengre bak, som gjør at hullet nå spilles 545 yards langt istedenfor 510.
545 yards er isolert sett fortsatt ikke en skremmende lengde for et par 5-hull, men med en fairway som dreier kraftig mot venstre, i tillegg til en bekk som omringer greenen i forkant, blir det nå et langt mer utfordrende hull å spille.
– Da jeg så bildene på Google, så det mye lengre ut enn 32 meter. Det så ut som det var opp mot 60. Så det blir veldig interessant å se hvordan det er i virkeligheten, sa Viktor Hovland til Discovery tidligere i år da han ble spurt om endringene.
Den norske golfstjernen føler Augusta allerede hadde funnet en god løsning på å gjøre hullet mer utfordrende i de siste utgavene av Masters.
– Jeg synes de har løst hullet bra de siste årene, fordi de drar greiner fra trærne ned og inn i siktelinja. Du kan på en måte ikke starte ballen venstre, for da tar du i greinene. Det løste egentlig problemet. Nå må du isåfall slå en "snap hook" (et slag som skrur kraftig venstre, journ. anm.) rundt trærne - og ja, klarer du det, så fortjener du å ikke ha mer enn et 8er jern inn.
Med det nye designet frykter Hovland at hullet mister mye av sin identitet.
– Det virker som det nå blir en mer rett-frem drive, og så at du slår en 4er eller 5er jern inn mot green. Det tar bort litt av karakteristikken til hullet.

Tidligere Masters-vinner: – Det er ganske rart

Hovland er langt ifra den eneste profilen som er skeptisk til endringen.
– Den vil forandre hele hullet. Det blir nå driver fra tee, og et langt jern inn mot green. Vil de ta bort trærne som tidligere har blokkert linja? Det vil avgjøre hvor mye tøffere det blir når det gjelder å nå inn på to slag. Det blir nok en god del flere lay-ups. For noen år siden ønsket de å få tilbake brølene på søndagene her ute, og nå tar du de vekk? Det er ganske rart, sier tidligere Masters-vinner Bubba Watson.
Heller ikke Xander Schauffele er fra seg av begeistring over nok en endring som gjør en allerede tøff golfbane enda tøffere.
– De har forlenget det til det punktet at du må snap-hooke med driveren og forhåpentligvis ikke treffe trærne. Tidligere kunne man bruke 3-wood om man ønsket å slå den rett frem. Jeg har alltid slått driver fordi jeg ikke ønsket meg en hybrid eller 4-er jern i det terrenget man slår fra. Jeg tror endringen vil gjøre hullet vanskelig. Jeg skulle heller ikke ønske de endret hull 15 så mye. Det hullet var veldig dramatisk og veldig fair slik det var. Det er fint å ha hull på Augusta hvor man har mulighet til å nå greenen på to slag, sier Schauffele.
Brooks Koepka, som står med fire major-titler, mener endringen kommer som en konsekvens av golfens utvikling, og at den vil bidra til et ytterligere gap mellom de som slår langt og de som ikke gjør det.
– Med tee-stedet 35 yards lengre bak, vil ikke de som slår litt kortere får ballen rundt hjørnet, mens de som slår lengre muligens kan unngå trærne. Det er vel sånn moderne golf har utviklet seg til å blitt - de kommer til å fortsette å gjøre golfbaner lengre, og de kommer til å bli vanskeligere, sier Koepka.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame