• Se Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions fra 7-10 januar på GOLFTV. Få tilgang her!

Med seieren i Mayakoba Golf Classic og en tredjeplass på Europatourfinalen i Dubai rundet Viktor Hovland av drømmeåret 2020 med å befeste sin posisjon som en av verdens aller beste golfspillere.

Golf
Hovland står over turnering – drar hjem fra Hawaii
11/01/2021 PÅ 18:41

Det seneste beviset kom mandag kveld, da PGA Touren offentliggjorde sin årlige kåring av de ti spillerne utenfor USA, delt inn i Europa (fem spillere) og resten av verden (fem spillere), som det forventes mest av i året som kommer.

På listen over de fem europeiske spillerne som kan få amerikanerne til å skjelve i buksene under neste års Ryder Cup og Presidents Cup, golfsportens to mest prestisjefulle dueller mellom USA og resten av verden, har Hovland kun to navn foran seg: Jon Rahm og Rory McIlroy, begge tidligere verdensenere.

Her er hele listen for Europa:

1. Rory McIlroy
2. Jon Rahm
3. Viktor Hovland
4. Tyrrell Hatton
5. Tommy Fleetwood

Begrunnelsen for Hovlands tredjeplass er følgende:

«Denne fyren ser ut til å være fremtiden til europeisk golf. Hovland var inne på listen allerede før seieren i Mayakoba - nå er han bare rangert høyere. 23-åringen fra Norge har klatret til en 14. plass på verdensrankingen og er sammen med legender som McIlroy, Rahm, Seve Ballesteros og Sergio Garcia den eneste europeer de siste 75 årene med flere PGA Tour-seire før fylte 24 år.

Tar man med at han også har vunnet US Amateur, er det bare Jack Nicklaus, Tiger Woods, Phil Mickelson, Jerry Pate og Lanny Wadkins som har gjort det samme. Alle disse har også vunnet minst en major og The Players.

Med en ball-striking de fleste bare kan drømme om vil Hovland være med og kjempe der oppe de fleste uker. Om han fortsetter å forbedre nærspillet og puttingen, blir han fort en av de spillerne som vinner på regelmessig basis.»

Hovland åpner 2021 med Sentry Tournament of Champions på Hawaii, en turnering bestående av spillerne som har vunnet på PGA Touren det siste kalenderåret. Eurosport vet at 23-åringen holder muligheten åpen for å bli på Hawaii en uke ekstra for å spille Sony Open. Deretter er det mest sannsynlig Farmers Insurance Open på ærverdige Torrey Pines som står for tur siste uken i januar.

Her er listen for resten av verden:

1. Cameron Smith
2. Sungjae Im
3. Abraham Ancer
4. Hideki Matsuyama
5. Joaquin Niemann

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

Golf
PGA avlyser turnering på Donald Trump-bane
11/01/2021 PÅ 07:33
Sentry Tournament of Champions
Hovland beholder plassen på verdensrankingen
11/01/2021 PÅ 07:29