Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernen donerer kjempesum per birdie under PGA-sluttspillet

Eurosport
AvEurosport

Publisert 11/08/2023 klokken 07:57 GMT+2

Collin Morikawa (26) støtter kampen mot skogbrannen på Hawaii ved å donere en solid slant med penger per birdie under PGA-sluttspillet.

Collin Morikawa.

Foto: Getty Images

Det er på Hawaiis nest største øy Maui at skogbrannen har tatt liv. Brannen spredte seg svært raskt som følge av tørt terreng og kraftig vind. Minst 53 personer har blitt bekreftet omkommet.
Den historiske byen Lahaina, nordvest på øya, er hardt rammet. Morikawas besteforeldre ble født i byen. Han har fortsatt familie på Maui, men de fleste bor nå i Oahu.
– Jeg tror det går bra med dem, men bare det å høre hva som har skjedd er … Jeg er tom for ord, sa Morikawa etter den første runden av den første turneringen av PGA-sluttspillet.
Han sa samtidig at han skal bidra med 1000 dollar (10.300 kroner) for hver birdie han får i løpet av sluttspillet. Han fikk en god start torsdag med seks birdier. Det betyr at han allerede har samlet inn i underkant av 62 000 kroner.
Skulle han komme hele veien til PGA-sluttspillets siste turnering, har han elleve runder igjen.
– Det er et av de beste stedene å reise og vi drar dit hvert år for å spille golf. Jeg skal også spørre mine sponsorer og venner om å bidra. Jeg skal jobbe veldig hardt for de birdiene, sa Morikawa.
Amerikaneren ligger for øvrig i toppen av listene etter første dag av St. Jude Championship. Morikawa deler tredjeplassen med Emiliano Grillo, der begge står med -5.
Turneringen ser du på discovery+!
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame