Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland klatret etter kjemperunde: – Hovland-spillet er tilbake

Jørgen Ryggvik Karlsen

Publisert 11/08/2023 klokken 23:49 GMT+2

Viktor Hovland (25) gikk fredagens runde seks slag under par.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland i FedEx St. Jude Championship på discovery+.
Etter torsdagens åpningsrunde to slag over par måtte nordmannen slå tilbake etter en tung start på FedEx Cup-sluttspillet.
Hovland gikk ut på en delt 60. plass, men midtveis i fredagens runde storspilte Hovland og satte virkelig fyr på scorekortet.
Med åtte birdier og to bogeyer slo han voldsomt tilbake og gikk fredagens runde seks slag under par. Totalt er han fire slag under par og ligger foreløpig på en delt 30. plass. Amerikanske Lucas Glover leder turneringen på -10.
Runden pågår fremdeles.

Nye vannproblemer

I går måtte 25-åringen, som gikk inn i den første av tre turneringer i Fed Ex Cup-sluttspillet på en syvendeplass, plukke ballen ut av vannet ved to anledninger.
Fredag fortsatte TPC Southwind-banen i Memphis å by på problemer innledningsvis for Ekeberg-gutten. For på det tredje hullet, etter å startet dagen med par på de første to hullene, støtet Hovland på nye vannproblemer da innspillet til greenen ble for kort. Dermed fikk Hovland dagens første bogey og +3 totalt og fulgte opp med tre strake par på hull fire, fem og seks.
Sett denne?
picture

Ber stjernen slutte å spille etter mesterslag: – Det er det villeste

Så våknet Hovland.
Nordmannen spilte med enorm presisjon og selvtilitt da han klatret på listen med tre strake birdier på hull syv, åtte og ni.
– Nå kan han sikte mot topp ti-og topp 15-plassering, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud da Hovland senket dagens første birdie på hull syv.
– Det er alltid mentalt forløsende og deilig å være tilbake på par, fulgte Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad opp og la til:
– Hovland-spillet er tilbake.
Etter ni hull var Hovland, som startet dagen to slag over par, plutselig ett slag under par.

Snuoperasjon

Men snuoperasjonen var på ingen måte over og Hovland gjorde seks birdier fra syv hull til hull 12.
Torsdag var Hovland sistemann som forlot rangen og så ut til å rette på problemene etter en skuffende åpningsrunde, hvor han var blant de svakeste både fra tee og inn mot green.
Fredag var derimot Hovland helt i toppen i begge kategoriene og på hull 15 senket Hovland en fem meter lang birdieputt etter et vakkert innspill.
Etter to par på hull 15 og 16 kom dagens andre bogey på hull 17. Etter et dårlig innspill og en dårlig putt var Hovland svært nærme å redde par med en tremeter parputt, men ballen snurret på hullkanten og en tydelig frustrert Hovland måtte ta til takke med bogey.
Hovland avsluttet med en halvannen meter lang birdieputt etter et nydelig innspill og gikk dermed de siste ni hullene fire slag under par og er -4 totalt etter to runder.
Turneringen avsluttes søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame