Viktor Hovland leverte til tider mye god golf på åpningsrunden av FedEx St. Jude Championship i Memphis, Tennessee. Men takket være en putter som ikke spilte helt på lag ble de ikke noen superrunde.
Hovland leverte likevel en høyst respektabel runde på 67 slag, tre slag under par. Det holder til en foreløpig delt 21. plass. Men flere spillere er ikke ferdig med eller har engang startet sin førsterunde.
FedEx St. Jude Championship
Ekspertene om Hovland etter første FedEx-turnering: – Der har han litt å gå på
15/08/2022 KLOKKEN 17:18
Discoverys ekspert Marius Thorp synes er mye positivt å ta med seg fra førsterunden til tross for en putter litt under pari.
– Meget solid runde. Null bogeys er alltid bra. Vil nok føle selv at han la igjen noen slag det ute, spesielt med par på begge par 5 hullene, men synes dette var en god og lovende start. Masse positivt å ta med seg her, sier Thorp.
Hovland tapte ca. ett slag til feltet med puttingen i dag. Men resten av spillet til verdensnieren var solid. Fra tee til green tjente han over to slag på resten av feltet. Spillet med jernene og innspillene var også bra, der tjente Hovland ett og et halvt slag.
– Det var godkjent. Det var deilig med en bogeyfri runde, men det er fortsatt litt små justeringer som trengs, forteller Hovland til Discovery etter runden.
Turneringen ledes av sørkoreanske Si Woo Kim på -8 som gikk en runde som inneholdt sju birdies, en bogey og en eagle på de siste hullet. Også amerikanske J.J. Spaun gikk -8 og leder sammen med Kim.

Bunkermagi

Etter tre strake par til å starte runden sin, kom dagens første birdie for Hovland på hull 13 (Startet runden på hull 10), etter et glimrende bunkerslaget.
Det så ut til å bli mer å juble for på hull 16. Hovland lå fire meter fra hullet og puttet for eagle, men puttene ville ikke i for nordmannen. Hovland treputtet og endte opp med en skuffende par.
Hovland spilte seg til gode birdiemuligheter på de første ni hullene, men 24-åringen hadde ikke den beste dagen med putteren og rundet ett slag under par, men det kunne fort ha vært to-tre slag bedre.
Se bunkerslaget til Hovland på hull 13 i videoen under.

Rundens første birdie etter perfekt slag

Men umiddelbart etter runding skulle endelig dagens andre birdie komme for Ekeberg-spilleren. Hovland slo innspillet på hull 1 bare en drøy halvmeter fra hullet og kunne innkassere en enkel birdie.
Hovland fortsatte å slite ut hullkantene ute på TPC Southwind. På hull 4 skulle han endelig få i en birdieputt på mer enn én meter, da han satte en firemeters putt på par tre hullet.
Nordmannen reddet et godt par på det påfølgende hullet og holdt fortsatt liv i åpningsrunden.
Han avsluttet runden med par på de resterende hullene og endte opp med å gå åpningsrunden på tre slag under par.
Hovland spiller sin andre runde i St. Jude Championship kl. 19:33 fredag.
Fedex-cup-leder Scottie Scheffler fikk ikke en god start på sin runde i Memphis. Det bar denne reaksjonen preg av:

Her tenner verdensener Scheffler på alle plugger

FedEx St. Jude Championship
Kommentatorene kan ikke tro hva de ser: – Underholdning på legendarisk nivå
14/08/2022 KLOKKEN 23:11
FedEx St. Jude Championship
Optimistisk Hovland: – Dette var en god start
14/08/2022 KLOKKEN 20:19