Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene om Hovland etter første FedEx-turnering: – Der har han litt å gå på

Joakim Opphus

Oppdatert 15/08/2022 klokken 19:23 GMT+2

Selv om toppresultatet uteble for Viktor Hovland i FedEx-sluttspillets første turnering, FedEx St. Jude Championship, mener Discoverys eksperter det var mye postivt å ta med seg.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Se BMW Championship med Viktor Hovland fra og med torsdag på discovery+
Det ble en 20. plass til slutt for Viktor Hovland i den første av de tre sluttspillsturneringen i FedEx-cupen.
Storspillet var ikke helt der, men nordmannen mente det var mye positivt og bygge videre før neste ukes BMW Championship.
– Jeg føler jeg blir bedre, så jeg får prøve å ri det momentet inn i neste uke, sa Hovland etter søndagens runde i St. Jude Championship.
Discoverys kommentatorduo Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad deler nordmannens oppfatning til tross for at det var litt smårusk i Memphis.
– Jeg synes det var en bra turnering. Han var ikke på sitt beste, men det er man ikke så alt for ofte heller, og de gangene han er på toppnivå så kjemper han om seieren. Å bli nummer 20 når de 120 beste i verden er med, det sier jo litt, sier Haugsrud
– Det er absolutt en fin start på playoff-turneringene. Vi håper selvfølgelig at han alltid skal få ut det han er god for, men det var en uke hvor han aldri kom helt i gang. Den ene gangen han fikk en god start på runde to med tre birdies innledningsvis så var det brått slutt med fire over på de neste tre. Det var en uke hvor det buttet litt imot, og jeg synes derfor at det er meget oppløftende å bli topp 20, forteller Bjørnstad.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Millimeterne ikke på Hovlands side: – Det gjør vondt det

Bortskjemte

Hovland gikk fire jevne runder i Memphis på 67, 70, 67 og 68 slag og leverte jevnt over et solid spill i Memphis, men toppresultatet uteble. Haugsrud mener man har litt for høye forhåpninger til nordmannen.
– Vi blir så bortskjemte. Det er egentlig ikke lov å være så bortskjemte. Vi føler liksom: «Jaja, han er ikke topp 10, da er det en liksom en dårlig uke». Du ser jo Rory McIlroy misset cuten, verdensener Scottie Scheffler misset cuten, vi begynner å ta ting for gitt at Viktor alltid skal være med der.
– Han manglet litt den gode runden hvor alt klaffet. Det var litt uflyt med driveren. Også er det litt tilfeldigheter og med hvor ballen ender opp. Men det er klart at han pleier å være bedre med driveren enn hva han var nå, sier han videre.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kommentatorene kan ikke tro hva de ser: – Underholdning på legendarisk nivå

Stabiliteten

Tallene fra forrige ukes turnering viser nettopp denne ustabiliteten fra tee for Hovlands del. I statistikken «Shots gained: Off the Tee» ranket Hovland som nummer 37, 101 og 50 på tre av rundene, mens han på tredjerunden viste hva han er god for og var ranket som nummer fire og tjente over halvannen slag i snitt til feltet fra tee.
Det var stabiliteten fra tee som Hovland ble kjent for da han kom ut på PGA-touren, nå svinger det litt mer. Man forventet nærmest at ballen ville havne i fairway hver gang.
Haugsrud mener akkurat den stabiliteten er noe 24-åringen må finne tilbake til.
– Ja, det er jo tallenes tale det. Der har han litt å gå på, men han kommer til å finpusse på nettopp det.
– Hvordan trener man på å bli mer stabil?
– For han så er det egentlig ikke noe man trener på. Det handler mer om følelsen. Den godfølelsen som man jakter er jo det at uansett hvordan man slår så vet man at ballen havner midt i fairway, når man ikke helt har den følelsen så begynner man å styre litt mer og holde igjen da går det gjerne litt kortere og skjevere. Men jeg er ikke bekymret at han ikke klarer å finne ut av det, poengterer Haugsrud.
  • Se BMW Championship med Viktor Hovland fra og med torsdag på discovery+

Sette sammen spillet

Bjørnstad tror ikke er mye om å gjøre før spillet fra tee sitter for Hovland.
– Det er så små marginer. Det kan klaffe når som helst det der. Jeg synes egentlig at alle deler av spillet er der, det er bare veldig vanskelig å sette sammen alle deler i løpet av en turnering.
Bjørnstad påpeker derimot at banen i Memphis ga flere spillere problemer på utslagene.
– Det en vanskelig bane å treffe mange fairwayer på, det så man alle slet med den uka.
Andre tall fra turneringen i Memphis viser også en putteform som bare blir bedre og bedre. På tredjerunden var det bare to spillere som var høyere ranket enn Hovland på puttestatistikken. Men også her er det stabiliteten som mangler litt for nordmannen.
Førsterunden var han ranket som 98, mens han var nummer 20 og 27 på statistikken andre- og sisterunden. Om Hovland klarer å få en stabilitet i spillet sitt og sette sammen en turnering hvor alt stemmer så kan det lukte topp, topp resultater for verdensnieren fra Oslo, Norge.
  • Se BMW Championship med Viktor Hovland fra og med torsdag på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame