• Se neste turnering i FedExCup-sluttspillet, BMW Championship fra og med torsdag på discovery+
Hovland var utenfor kampen om seieren før søndagens runde i St. Jude Championship. Med en god runde derimot var en topp ti-plassering en realistisk mulighet for verdensnieren fra Norge.
Hovland startet dagen perfekt med en birdie, en litt tråere periode derimot etter det satte en brems på runden. En irriterende birdiebom på hull 16 og en sur treputt og bogey på det siste hullet ødela en god siste halvdel og et potensiell toppresultat.
FedEx St. Jude Championship
Ekspertene om Hovland etter første FedEx-turnering: – Der har han litt å gå på
15/08/2022 KLOKKEN 17:18
Hovland selv var godt fornøyd med runden til tross for den kjipe avslutningen.
– Jeg følte jeg spilte mye bedre i dag. Jeg klarte ikke å komme nærme nok hullene i dag, men jeg traff mye mer fairwayer og greener og gjorde mye to-putter for par. Det er litt sånn jeg ønsker å spille. Det er noen småting som justeres litt, men det (storspillet, journ.anm) nærmer seg, sier Hovland i det engelske intervjuet med PGA-touren.
Se det norske intervjuet i toppen av saken.
Hovland klatret fra en 29. plass til en 20. plass på siste dag etter en runde på 68 slag, to slag under par. Han endte turneringen på ni slag under par totalt.

Storspillet ikke langt unna

– Sur treputt på siste på en ellers god avslutningsrunde fra Viktor, og totalt sett en godkjent turnering. Synes mye er veldig bra og så er det litt småting på hver enkelt runde som skiller en god runde fra en ordentlig god en. Men her synes jeg det er masse og bygge videre på og det føles absolutt ikke ut som storspillet er langt unna, sier Discoverys ekspert Marius Thorp om Hovlands runde.
Hovland startet turneringen på 19. plass i FedEx-cupen. med denne ukens 20. plass klatrer han en plass på lista til en 18. plass. Neste turnering i FedEx-cupen er BMW Championship neste uke, hvor kun de 70 beste i FedEx-cupen får være med.
– Målet blir å spillet litt av det samme som jeg gjorde denne uken. Jeg slet litt med «ballstriking» og spillet rundt greenen tidligere denne uken. Men jeg føler jeg blir bedre, så jeg får prøve å ri det momentet inn i neste uke, sier Hovland.

Ellevilt omspill

Vinneren av turneringen i Memphis måtte avgjøres i et omspill av det dramtaiske slaget. Både Will Zalatoris og østerriske Sepp Straka lå på -15 etter 72 spilte hull.
Amerikanske Zalatoris - som vant Rookie of The Year i 2020/2021-sesongen hvor han blant annet tok en imponerende andreplass i The Masters - er inne i sin første sesong som fullverdig medlem av PGA-touren.
Det har vært en fantstisk sesong så langt for amerikaneren, men han har også hatt mer enn nok uflaks i år. Han fikk to nye andreplasser i Major-turneringer i både PGA Championship og i US Open. Han ble også nummer to i Farmers Insurance Open på Torrey Pines i vinter.
Med andre ord, Zalatoris jaktet sin første seier på PGA-touren iSt. Jude Championship i Memphis. Og den etterlengtede seieren skulle etter et forrykende omspill endelig komme for 25-åringen. Hele tre omspillshull måtte til før Zalatoris kunne slippe gledestårerene løs. Med seiren tok også Zalatoris over ledelsen i FedExC-cupen foran Scottie Scheffler som overraskende misset cuten i Memphis.
Se dramatikken som utspilte seg på det tredje omspillshullet i videoen under.

Kommentatorene kan ikke tro hva de ser: – Underholdning på legendarisk nivå

Tok læring

Hovland startet fjerderunden for tredje strake dag med en birdie på det første hullet. Hovland gjorde også birdie på hull 1 på torsdagens runde da nordmannen startet på hull 10.
I intervjuet etter runden innrømmet Hovland at han slet stort med hull 1 på treningsrundene før turneringen.
– Jeg kom hit til Memphis ganske tidlig. Jeg spilte 36 hull både lørdag og søndag forrige helg på denne banen og tror jeg gikk hull 1 tre slag over par. Jeg bommet utslaget til høyre hver gang og jeg lærte en del av det for det var ikke stedet å bomme med tanke på andreslaget, sier Hovland etter runden.
Men etter åpningsbirdien sa det stopp for nordmannen. Bortsett fra par fem hullet det tredje, så gjorde Hovland sju to-putter for par på de første ni hullene.
På hull 10 bommet han sin første green siden hull 3, men det var tydeligvis det som trengtes for at Hovland skulle få birdie nummer to. Han satte putten fra utenfor green og klatret opp på -8 og var på det tidspunktet bare to slag bak topp ti.
Men Hovland hadde mer på lager. På øygreen-hullet det 11, gjorde han nok en birdie og klatret til en foreløpig 16. plass.
Se Hovlands birdie på hull 11 i videoen under.

Hovland-birdie: – Nå snakker vi!

Men gleden fra de to strake birdiene ble kortvarig for Hovland, Han røk på en bogey på det påfølgende hullet og falt tilbake til -8.
Etter to par på hull 13 og 14, slo Hovland tilbake derimot med den tredje birdien på de siste seks hullene. Han var også utrolig nærme en birdie på banens andre par fem hull, det 16.
Men han hadde ikke centimeterne på sin side da ballen stoppet på hullkanten. Hovland kunne ikke gjøre noe annet enn å smile ironisk av birdiemissen. Hadde han satt den ville han gått innenfor topp ti i turneringen.
Hovland avsluttet runden med en bogey på siste hullet for en runde på 68.
Se missen på hull 16 i videoen under.

Millimeterne ikke på Hovlands side: – Det gjør vondt det

FedEx St. Jude Championship
Kommentatorene kan ikke tro hva de ser: – Underholdning på legendarisk nivå
14/08/2022 KLOKKEN 23:11
FedEx St. Jude Championship
Optimistisk Hovland: – Dette var en god start
14/08/2022 KLOKKEN 20:19