Populære sporter
All sport
Vis alt

Skrekk-rekke ødela etter drømmestart for Hovland: – Et sjokk for systemet

Joakim Opphus

Oppdatert 13/08/2022 klokken 01:48 GMT+2

Viktor Hovland fikk en fantastisk start på sin andrerunde i St. Jude Championship, men en fryktelig rekke ødela den gode starten for nordmannen i Memphis.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Det så så lyst ut for Viktor Hovland. Nordmannen startet andre runden i St. Jude Championship med tre strake birdies. -3 var blitt til -6 og 24-åringen snuste på topp ti i turneringen.
Men så fulgte en skrekkelig rekke med hull. Dobbelbogey, bogey og bogey på de påfølgende hullene betydde at nordmannen hadde falt ned til -2 og han kjempet nå på cutgrensen.
Hovland klarte å minimere skaden på veien inn og endte opp med å gå runden på par etter to birdies på det siste åtte hullene. En irriterende bogey på siste hullet satte en demper på en god siste ni hull.
Likevel er han er trygt med i helgen. På dag én av turneringen var det puttingen som var problemet for Hovland, men resten av spillet var solid. På dag to derimot vr puttingen 24-åringens sterkeste side og det var spillet fra tee og inn som var under pari på andrerunden. Hovland tjente 0,6 slag til feltet på puttingen i dag i motsetning til de 1,7 han tapte torsdag.
I «Tee to green»-statistikken tjente Hovland nesten tre slag (2,7) på torsdag, fredag tapte han hele 1,2 slag til feltet, en svingning på nesten fire slag. Hovland traff bare 7 av 18 greener på andreunden.
Hovland ligger på en 47. plass på -3 etter to runder. Cutgrensen gikk på -2.
Amrikanske J.J Spaun leder etter to dager på -11.

Drømmestart til skrekk-rekke

Hovland fikk en drømmestart på andrerunden sin i Memphis med tre strake birdies på de tre første hullene.
Men på hull 4 begynte en fryktelig rekke for nordmannen. Først gjorde han en dobbelbogey på det fjerde hullet etter at han hadde store problemer fra greenbunkeren. På hull 5 var det spillet rundt greenen som sviktet når Hovland ikke klarte å få ballen opp på green like utenfor greenområdet.
På hull 6 var det fra tee hvor problemene til Hovland kom fra. Han misset fairway til høyre og måtte bare hakke seg frem i fairwayen fra det tykke gresset. Det endte med tok en bogey for Hovland og drømmestarten var slettet.
– Et sjokk for systemet det etter å ha vært minus tre og alt var bare velstand, sier Discoverys ekspertkomentator Henrik Bjørnstad om Hovlands start.
Han avsluttet de første ni hullene med par og rundet etter halvspilt runde ett slag over par.
På hull 12 kom dagens fjerde birdie og Hovland var med det tilbake på -3 som han startet runden på. Etter fire nye par kom en ny birdie på par fem hullet det 16 og han var tilbake under par.
Han reddet et godt par på hull 17 etter å ha misset både fairway og greenen. Han havnet i problemer også på de siste hullet, men der klarte han ikke å redde seg og endte opp med en sur bogey.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame