Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland uvitende til statistikken: – Det la jeg ikke merke til en gang

Joakim Opphus

Oppdatert 13/08/2022 klokken 20:31 GMT+2

Viktor Hovland måtte jobbe hardt på tredjerunden i FedEx St. Jude Championship. Nordmannen gikk en runde under par etter en god avslutning på TPC Southwind-banen i Memphis.

Hovland etter tredjerunden: – Litt for mye rusk

Viktor Hovland klarte ikke å skape noe ordentlig momentum på tredjerunden i Memphis, men en god avslutning pyntet på scoren på hva som etterhvert utviklet seg til en godkjent runde. Nordmannen gikk en runde på 67 slag på en dag hvor han måtte jobbe hardt for å få birdiene i hullet.
– Det er en litt rotete runde i dag scoringsmessig, men han har klart å snu runden til noe positivt på de siste ni hullene. Han måtte jobbe hardt for scoren i dag. Viktig å kunne få godkjente scorer på dager hvor spillet generelt ikke er topp, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp om Hovlands runde.
Hovland ligger på en foreløpig delt 29. plass på -6, fem slag bak lederen.

– For mange feil

Dagens runde var litt blandet drops mener Hovland selv.
– Gjorde nok av birdies i dag, men gjorde litt for mange feil for å gå den ordentlig lave runden, sier Hovland i det engelske intervjuet med PGA-touren.
Hovland gikk også torsdagens runde på 67 slag, dagens runde dermot bøy på flere bogeys enn den bogeyfrie runden på torsdag.
– Jeg var litt for mye ute av posisjon i dag som jeg egentlig var på torsdag og, men jeg klarte å redde parene mye bedre på torsdag. Jeg kom derimot ikke like nærme hullene som jeg gjorde i dag og derfor litt flere birdies i dag. Det ser ikke sånn ut på scorekortet, men rundene var egentlig ganske like.
Hovland er tydelig på hva som må forberedes før sisterunden.
– Jeg må slå de lengre køllene mine mye bedre. Det er drivingen og de lengre jernene som er mine styrker som spiller, men det har ikke vært det i det siste. Så det må jeg jobbe litt med pluss litt chippe-trening, sier Hovland.
Hovland gjorde tre bogeys på runden, men slo tibake hver gang med en birdie på det neste hullet. I intervjuet etter runden var ikke det noe Hovland hadde lagt merke til.
– Det la jeg ikke merke til en gang. Jeg jobber en del med å ikke la meg påvirket av en bogey eller en dårlig sving. Jeg må ha tro på at jeg kan komme tilbake og gjøre birdie på det neste hullet. Og det gjør det jo lettere å komme over et dårlig hull når man gjør birdies.
Se det norske intervjuet med Hovland i toppen av saken.

«Bounceback»-birdies

Som på fredag startet Hovland runden på best mulig måte. Han gjorde birdie på hull nummer for tredje dag på rad. Men gleden ble kortvarig med en bogey på det neste hullet.
Hovland skulle derimot slå tilbake umiddelbart med en birdie på hull nummer tre og han var tilbake på -4.
Etter den innholdsrike starten kom det fem strake par for 24-åringen. Både på hull 9 og hull 10 endte Hovland opp med bogeys, men begge gangene svarte Hovland med å gjøre birdie på det neste hullet.
Etter birdien på hull 14 derimot kom det en ny birdie og Hovland gikk opp til -5. Han var to under par på en virkelig slitedag.
Han avsluttet med en sterk birdie på siste hullet for en runde på 67 slag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame