Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland-rival satt ut etter pinlig reporter-blemme

Espen Blaker

Oppdatert 19/11/2023 klokken 19:10 GMT+1

Nicolai Højgaard ble gratulert både på egne og sin brors vegne etter triumfen i Dubai. Det var bare ett problem...

Stusser over journalistens spørsmål: – Å, beklager!

  • Se Viktor Hovland i Hero World Challenge 30. november til 3. desember på discovery+
Der Viktor Hovland akkurat kom til kort søndag formiddag, kunne danske Nicolai Højgaard feire karrierens største triumf i Dubai.
Ingen kunne matche 22-åringens avslutning med fem birdies på de seks siste hullene, og det var en emosjonell danske som til slutt kunne slippe jubelen løs.
– Dette her er ganske spesielt. Jeg visste at jeg måtte grave dypt i dag for å ha en sjanse. Jeg var veldig frustrert etter måten jeg avsluttet på i går, og var faktisk fortsatt frustrert når jeg våknet i dag. Men jeg klarte å nullstille og fokusere på dagen i dag. Det føles bare helt utrolig, sa Højgaard etter at seieren var i boks.
Like utrolig var neppe følelsen da Højgaard fikk et spørsmål fra salen under pressekonferansen like etter.
– Det var en stor dag for deg, men også for din bror Rasmus som sikret seg et PGA Tour-kort.. Hvordan føles det?
Man kunne tydelig se den nybakte mesteren kikke seg rundt og lure på hva som foregikk. Og det var ikke så rart – Rasmus hadde nemlig ikke sikret seg noe PGA-kort.
Se episoden i videovinduet øverst i saken!
Nicolais bror lå riktignok lenge an til å sikre seg kortet på golfens øverste nivå søndag, men med en varierende avslutning, samtidig som franske Matthieu Pavon rundet av med fire strake birdies, havnet han akkurat utenfor.
– Jeg tror det var Pavon som tok det siste kortet. Det er mulig listen du bruker ikke har oppdatert seg, for Rasmus misset akkurat ut på den siste plassen, påpekte arrangøren oppe fra scenen.
Journalisten unnskyldte seg, og måtte deretter omformulere spørsmålet:
– Så, hvor skuffende var det for deg? Jeg vet at du så sterkt ønsket å ha dere begge på PGA-touren...
– Det gjør vondt å se hvordan det utviklet seg der ute for Rasmus i dag. Jeg ønsker ham alt godt, og ville selvfølgelig at han skulle få kortet. Han hadde satt seg i en god posisjon og spilte god golf. Det endte med et ganske «crazy» scenario... Det gjør vondt for meg, men jeg vet han kommer til å komme sterkere tilbake.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Her blir Hovland bedt om å sammenligne seg selv med Haaland

Selv om dagen ble en stor nedtur for ham personlig, så var bror Rasmus førstemann på plass til å gratulere Nicolai med seieren i intervjusonen.
– Det viser bare det spesielle båndet vi har. Selv om vi har tøffe opplevelser individuelt, kan vi alltid heie fram den andre. Det er en av de beste kvalitetene vi har i forhold til hverandre. Jeg er veldig takknemlig og glad for at han stilte opp, for jeg vet hvordan han har det. Jeg har vært der tidligere også, så å ha han der viser karakter.
– Jeg elsker ham, han er en av mine beste venner. Så å ha ham der var veldig spesielt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame