Populære sporter
All sport
Vis alt

Seieren glapp for Hovland: – En ny kruttsterk turnering

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 19/11/2023 klokken 13:24 GMT+1

Viktor Hovland gikk inn i siste dag som oddsfavoritt, men måtte se seg slått av en annen skandinav.

Viktor Hovland.

Foto: Getty Images

26-åringen fra Ekeberg lå slaget bak teten før søndagens avslutningsrunde av DP World Tour Championship i Dubai, og Hovland skulle være med å prege innspurten av Europatour-sesongen.
I årets sesongavslutning i Dubai stod det til slutt mellom Nicolai Højgaard, Tommy Fleetwood, Matt Wallace og norske Viktor Hovland, og dramatikken skulle vare helt inn.
Danske Højgaard gikk inn på det siste hullet med en ledelse på to slag over de nærmeste konkurrentene. Hovland, som måtte ha eagle, gikk for det, men sendte istedenfor ballen i vannet.
Hovland reddet par på hull 18, og avsluttet turneringen med en 68-runde. Totalt gikk han 19 slag under par. Det var ikke nok til å ta igjen danske Højgaard, som endte med -21 etter en kanonavslutning.
– Det holder dessverre ikke hele veien inn med tanke på seieren, men han leverer en ny kruttsterk turnering, oppsummerer Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Thorp mener en litt for rufsete putter forhindret norsk seier.
– Han trengte et par ekstra putter, samt unngå en av de to bogeyene i dag for å ta det helt til topps.
– Men så må man også kunne applaudere -8 fra danske Højgaard! Det er verdensklasse fra dansken på sisterunden! legger golfeksperten til.
For det endte med dansk seier etter at Tommy Fleetwood og Matt Wallace heller ikke klarte å avslutte med eagle. Højgaard kunne med det slippe jubelen løs til slutt etter nervepirrende minutter i klubbhuset.
Dansken stikker av med en pengepremie på tre millioner dollar. Hovland ender opp med å dele 2. plassen sammen med Wallace og Fleetwood. Trioen vil få 857 500 dollar hver.

Fant flyten

Etter å ha startet med par, åpnet Hovland birdiekontoen på hull to. En god chip fra greenbunkeren gjorde at han kunne putte for birdie fra to meter.
Gleden skulle dog vise seg å bli kortvarig, for på det påfølgende hullet endte han med en bogey etter et dårlig utslag.
Hovland kom seg tilbake på birdiesporet på det femte da han satte en putt fra fire og en halv meter, og ny birdie ble det etter at han fant veien opp til green med andreslaget sitt på par fem-hullet det syvende.
Nordmannen var i alvor i ferd med å finne flyten. Han fulgte opp med et strålende innspill på det åttende, og senket nok en birdieputt. På det tidspunktet gikk han opp i ledelsen med -18.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Hovland satt ut av rekord-rekken: – Virkelig?

Kjølig putter

Men etter en god rekke, skulle det stoppe opp brått for Ekeberg-gutten. På det niende hullet havnet Hovland i roughen etter utslaget. Ballen la seg dårlig, og nordmannen kunne ikke gjøre annet enn å slå seg ut i fairway.
Det så ut som at han skulle redde par, men Hovland misset putten fra to meter, og måtte med det registrere rundens andre bogey.
Bogeyen var med på å endre momentumet på 26-åringens sisterunde. Etter par på det tiende hullet, fikk han en kjempemulighet for å komme seg tilbake til -18, men denne gangen bommet han også på birdieputten fra to meter.
Nøyaktig det samme skjedde på det 13. hullet. Hovland gjorde alt rett fram til putten, men endte med å bomme på sin tredje strake putt fra to meter.
En tydelig frustrert Hovland banket så utslaget sitt på det 14. ut i roughen, men han var både god og heldig da han fant veien til green med andreslaget. Det endte med at nordmannen fikk en enkel tap-in for birdie, og han var igjen med i kampen om seieren.
Ny birdie kunne nordmannen registrere i scorekortet sitt på det 16. hullet, og det gjorde at håpet om seier igjen ble tent.

Gikk i vannet

Viktor Hovland gikk inn på det siste hullet to slag bak ledende Nicolai Højgaard. Nordmannen satset alt for å ta hjem seieren, men endte opp med å lande i vannet i forsøk på å nå green på andreslaget.
Seierssjansen var over, og Hovland måtte istedenfor jobbe for å redde par. Han la seg to meter fra hullet etter droppen, og satte sesongens siste putt for par.
Med det endte han med seks birdies to bogeys på den siste runden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame