Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland fortsetter storspillet: – Nå er han verdens beste

Espen Blaker

Oppdatert 17/11/2023 klokken 16:51 GMT+1

Viktor Hovland leverte varene igjen, og er oddsfavoritt før de to siste rundene av DP World Tour Championship.

Se Hovlands pressekonferanse før turneringscomebacket

Det norske golfesset fortsetter storspillet fra før turneringspausen og leverte en strålende 66-runde (-6) på dag to av Europatour-finalen i Dubai.
  • Vi fulgte runden slag for slag – få med deg alle høydepunktene her
Hovland var i delt ledelse med -9 totalt da han gikk av siste green, men Nicolai Højgaard avsluttet med eagle noen grupper bak og leder turneringen på -11.
– Det var mye bra. Jeg drivet bedre i dag, og satte meg selv i mange gode posisjoner og kunne angripe mer. Jernspillet har ikke vært så skarpt som jeg skulle ønske, jeg har slitt litt med lengekontrollen. Men jeg driver bra, chipper bra og putter bra. Så får jeg litt mer skikk på jernspillet, kan det bli en morsom helg, sa Hovland etter runden.
Hovlands fredagsrunde inneholdt sju birdies og én bogey. Dagens høydepunkt kom på hull 8 hvor Hovland satte en putt fra over 17 meter for birdie.
Hør intervjuet med Hovland etter dag to! Saken fortsetter under videoen.
picture

Offensiv Hovland før helgen: – Det har vært enormt

– Det er utrolig imponerende det han driver med. Dette forsterker bare inntrykket vi har om at han per nå er verdens beste golfspiller. Det var tvers igjennom en bunnsolid runde golf. Han virker å ha full kontroll på spillet sitt, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Hovland slår ut 09:35 på lørdagens tredje runde i Dubai, og du kan følge hele runden i livesenteret vårt
picture

Her blir Hovland bedt om å sammenligne seg selv med Haaland

Slik var runden:
Som på torsdagens åpningsrunde, fikk ikke Hovland veldig godt betalt for det som var en veldig god start. Nordmannen skaffet seg birdie-muligheter på rekke og rad, men var «kun» -1 etter de seks første hullene.
Dagens andre birdie kom på hull par fem-hullet 7, hvor Hovland viste sin klasse i nærspillet og pitchet seg inn til en meter på tredjeslaget.
Dagens høydepunkt kom på hull 8, hvor Hovland gjorde sin andre strake birdie etter å ha senket en putt på 17 meter (56 fot).
Etter tre strake par kom dagens fjerde birdie på hull 12, da Hovland senket en putt på tre meter. Dagens eneste bogey kom på par tre-hullet 13, da Hovland misset green. Chipen fra rundt ti meter var utsøkt, men fra under en meter bommet Hovland på par-putten.
Den sure bogeyen stoppet dog ikke Hovland, som slo tilbake med to strake birdies på 14 og 15 etter å ha pitchet seg til rundt to meter begge gangene.
Etter å ha lippet ut for birdie på hull 17, slo Hovland tilbake på det siste hullet med en lekker chip fra helt nede ved vannet. Fra under en meter kunne han tappe i dagens sjuende birdie, og Hovland gikk i klubbhuset i delt ledelse etter en 66-runde.
Følg Hovlands to siste runder i helgen i vårt livesenter på Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame