Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland har tjent over en månedslønn (!) per slag: – Det ante jeg ikke

Espen Blaker

Oppdatert 14/11/2023 klokken 19:46 GMT+1

Viktor Hovland har hatt sitt klart mest innbringende år i karrieren. Men det er ikke pengene som står i fokus for 26-åringen.

Se Hovlands pressekonferanse før turneringscomebacket

  • Følg Viktor Hovland slag for slag i DP World Tour Championship i vårt livesenter fra torsdag kl. 08:40!
Etter seks uker borte fra golfsirkuset er Viktor Hovland tilbake i manesjen i denne ukens DP World Tour Championship i Dubai.
Se hele pressekonferansen til Hovland i videovinduet øverst!
Halvannen måned har altså gått siden det norske golfesset ledet Europa til seier i Ryder Cup, en triumf som rundet av en spinnvill periode med golf for nordmannen.
– Det har vært utrolig. Alt skjedde veldig fort, helt fra den første seieren i Memorial i juni, så FedEx-cupen i august og til slutt Ryder Cup. Det har vært deilig å ha seks uker fri etter det og la alt synke inn litt. Men det er godt å være tilbake, sier Hovland foran turneringscomebacket.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Her blir Hovland bedt om å sammenligne seg selv med Haaland

Har tjent over en månedslønn (!) per slag

2023 har vært Hovlands klart mest innbringende år så langt i karrieren. Golf Digest la nylig ut et innlegg på sin Instagram-konto som viste at 26-åringen har tjent 1.45 millioner dollar, eller i overkant av 16 millioner kroner, per turnering i årets sesong.
Det tilsvarer utrolige 5000 dollar (55 000 kroner) per slag. Ifølge Statistisk Sentralbyrå var den gjennomsnittlige månedslønnen i Norge per heltidsansatt i 2022 på 53 150 kroner.
Totalt har Hovland spilt inn over 33 millioner dollar (over 360 millioner kroner) i 2023.
På spørsmål om hva han synes om tallene og hvor mye han har tenkt på pengene gjennom året, svarer Hovland:
– Jeg visste jo for eksempel at FedEx-cupen var 18 millioner dollar, men jeg jeg hadde virkelig ikke peiling på hvor mye jeg har tjent totalt i år. Det er jo kult, det er jo fint å ha, men når jeg sitter her og ser gjennom året, så er det jo opplevelsene og prestasjonene som betyr mest. Roma var utrolig, jeg vant tre ganger i store turneringer og er stolt over hvordan jeg vant de fordi jeg følte at jeg ikke var kapabel til det tidligere i år.
– Jeg føler jeg tok store steg for å sette meg i posisjon til å vinne de turneringene. Jeg ser tilbake på den stretchen og tenker "jeg forbedret meg virkelig mye i år" og klarte å oppnå ting som jeg ikke hadde vært i stand til før. Så det er jo det som jeg sitter her og tenker på nå. Men pengene er selvfølgelig også fine å ha, smiler han.
Hovland har lenge vært kjent for å ikke være noen "big spender". Og selv med rekordmange millioner inn på konto, har ikke Oslo-gutten endret seg.
– Hva jeg har brukt pengene på? Materialistisk sett, ikke noe spesielt. Jeg tok moren min på en fin tur til Malta hvor vi koste oss med god mat og sightseeing. Det er sånne ting jeg synes er kult.

– Kan ikke huske sist jeg gjorde det

Selv om seks uker kan virke som en evighet, spesielt i golfsammenheng, er Hovland klar på at han trengte tiden borte fra sirkuset. For hjemme i Norge gjorde 26-åringen noe han ikke kan huske å ha gjort tidligere.
– Jeg var først tre uker i Norge, hvor jeg omtrent ikke tok i en golfkølle. Det var virkelig bra for meg, jeg kan faktisk ikke huske sist jeg tok tre uker fri fra golfen. Jeg tror det meste har vært en uke, og så på igjen, for det er alltid den frykten av hvordan spillet kommer til å være når man kommer tilbake.
Etter tre golffrie uker i Norge var det tilbake på jobb i USA.
– Spillet var selvfølgelig litt rustent etter tre uker, men dette var faktisk første gang i karrieren hvor jeg tenkte at jeg ikke helt hadde glemt det helt ut. Det føltes ut som teknikken fortsatt var på et bra sted, jeg visste såpass bra hva jeg skulle gjøre at selv etter en lengre pause så føltes det ikke så langt unna. Godfølelsen kom egentlig tilbake ganske kjapt. Det betyr jo ikke at jeg kommer til å spille fantastisk denne uken, men jeg gleder meg iallefall.
Hovland har av mange blitt utropt til verdens beste golfspiller de siste månedene, og blir sett på som kanskje den aller største favoritten til å vinne sesongfinalen i Dubai.
– Hver gang du stiller til start så er du blant favorittene nå. Hvordan takler du forventningspresset etter en såpass lang pause?
– Seks uker føles ut som en lang tid. Man trenger av og til sånne pauser for å lade batteriene. Jeg skal forhåpentligvis ha en lang karriere, så man kan ikke spille turnering hver uke. Jeg føler spillet mitt er der at jeg kan gå ut og spille like bra som jeg gjorde før pausen. Det kommer kanskje til å være litt smårustent, men jeg har fortsatt den samme tilnærmingen som før.
– Og med tanke på hvor mye jeg har forbedret meg i år, og med verktøyene jeg nå har, føler jeg at jeg kan produsere gode scorer selv uten mitt beste spill. Ja, jeg kan slå et par dårlige slag og gjøre en bogey eller to, men jeg kommer ikke til å la det ødelegge runden eller turneringen, avslutter Hovland.
Følg Viktor Hovland i DP World Tour Championship i vårt livesenter fra torsdag kl. 08:40!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame