Populære sporter
All sport
Vis alt

Katastrofedag i Dubai for Hovland: – To store feil som blir kostbare

Joakim Opphus

Oppdatert 17/11/2022 klokken 14:03 GMT+1

Viktor Hovland (25) ligger langt nede på leaderboarden etter første dag av sesongfinalen av DP World Tour i Dubai.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland i DP World Tour Championship slag for slag i vårt livesenter på Eurosport.no
Viktor Hovland fikk det ikke helt til å stemme på sin åpningsrunde i DP World Tour Championship. Han gikk en runde på 74 slag, to slag over par.
Det betyr at han ligger på en foreløpig 40. plass alene av totalt 50 spillere som er med i sesongfinalen i Dubai.
De to engelskmennene Tyrrell Hatton og Matt Fitzpatrick leder turneringen på -7.
– To store feil som blir kostbare idag, og litt for lite birdies i de gode spilleforholdene. Man sier ofte at man ikke vinner en turnering på runde én, men man kan spille seg ut av den. Det er jo litt den følelsen man sitter igjen med etter dagens runde. Det blir langt opp til seierskampen nå, Discoverys golfekspert Marius Thorp om Hovlands åpningsrunde.
– Nå handler det om å nullstille imorgen og angripe de tre neste dagene på en positiv måte, sier han videre.

Kastet putteren i frustrasjon

Hovland startet sin åpningsrunde i Dubai med en irriterende bogey på hull nummer 1. Han klarte å slå tilbake med to birdies på hull 3 og hull 7, men så kom det et krisehull for Hovland.
På det 10. hullet misset han første fairway til venstre. Det påfølgende andreslaget bommet han også ut til venstre og endte opp i noen busker til venstre og lang av green.
Nordmannen hadde ikke noe annet valg enn å droppe og ta et straffeslag. Han slo seg opp på green på fjerdeslaget og ga seg selv en mulighet fra ca. tre meter for å redde en bogey. Det var han ikke i stand til, og han måtte gå av greenen med en dobbelbogey.
På vei av green var det en tydelig forbannet Hovland som kastet putteren sin i frustrasjon etter katastrofehullet.
25-åringen falt med det ned til en delt 32. plass av de 50 spillere som er med i Dubai.
Men problemene stoppet ikke der for nordmannen som slet i solsteken i Dubai. På hull 14 lå han meget godt plassert etter utslaget, men fra midt i fairway sendte han ballen ut høyre og i vannet. Han endte til slutt opp med dagens andre dobbelbogey på par fem hullet og han falt ned til +3 og en delt 40. plass.
Et lite plaster på såret var en birdie på det siste hullet som tok han tilbake til +2. Da virket ikke den dårlige runden å prege nordmannen.
Etter han senket birdieputten løp han mot sin Ryder Cup-kamerat og dagens spillerpartner, Shane Lowry, før de to omfavnet hverandre i en ordentlig bamseklem.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame